Μελέτη-ορόσημο: Η ευθεία σχέση επεξεργασμένων τροφίμων και καρδιομεταβολικού κινδύνου
Σημαντική μελέτη που διερεύνησε την κατανάλωση τσιπς, κατεψυγμένης πίτσας, δημητριακών πρωινού και άλλων υπερ-επεξεργασμένων τροφίμων που περιέχουν υψηλά επίπεδα λιπαρών, ζάχαρης και προσθέτων, επιβεβαίωσε ότι τα τρόφιμα αυτά συνδέονται άμεσα και σοβαρά με προβλήματα υγείας. 1 SHARES Ερευνητές του Πανεπιστημίου McMaster διερεύνησαν τη σχέση μεταξύ της κατανάλωσης υπερ-επεξεργασμένων τροφίμων και παραγόντων κινδύνου, όπως η αρτηριακή πίεση, τα επίπεδα χοληστερόλης (LDL και HDL), η περίμετρος μέσης και ο δείκτης μάζας σώματος. Είναι η πρώτη μελέτη στον Καναδά που αξιοποιεί δεδομένα από τον πληθυσμό και αξιόπιστους βιοδείκτες για να εξετάσει αυτή τη σχέση. Οι ερευνητές ανέλυσαν δεδομένα για περισσότερους από 6.000 ενήλικες σε ολόκληρο τον Καναδά, που αντιπροσωπεύουν ένα ευρύ φάσμα ηλικιών, προβλημάτων υγείας και κοινωνικοοικονομικών καταστάσεων. Οι συμμετέχοντες συμπλήρωσαν ένα ερωτηματολόγιο για έρευνα για τα μέτρα υγείας στον Καναδά...
ΛΕΞΕΙΣ ΚΛΕΙΔΙΑ
Πολυμέσα

Palo News Digest
⭐⭐⭐⭐⭐Σχετικά Θέματα
Palo News Digest
Επιστήμη
- environment(80)
- space(0)
- Περιβάλλον(0)
- Τεχνολογία(145)
- Υγεία(417)

Σχόλια (0)
Κάντε Login για να αφήσετε το σχόλιό σας
Μπορείς να κάνεις login εδώ ή κάνε εγγραφή από εδώ.