Μπορούν οι διαβητικοί να τρώνε μάνγκο;
Το μάνγκο για πολλούς αποτελεί έναν γαστρονομικό πειρασμό. Όμως τι ισχύει για τα άτομα που πάσχουν από διαβήτη; Είναι ασφαλές να καταναλώνουν μάνγκο ή πρέπει να το αποφεύγουν τελείως; Σύμφωνα με τον Dr. Saptarshi Bhattacharya, ενδοκρινολόγο στο νοσοκομείο Indraprastha Apollo, η απάντηση είναι ξεκάθαρη: "Οι διαβητικοί μπορούν να φάνε μάνγκο, αρκεί να το κάνουν με μέτρο και σωστό σχεδιασμό". ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ Το μάνγκο είναι πλούσιο σε φυτικές ίνες, βιταμίνες (όπως η C και η Α), αντιοξειδωτικά και έχει μέτριο γλυκαιμικό δείκτη (GI = 51). Αυτό σημαίνει ότι, σε αντίθεση με άλλα φρούτα που ανεβάζουν γρήγορα τα επίπεδα γλυκόζης στο αίμα, το μάνγκο έχει πιο ήπια επίδραση, ειδικά όταν καταναλώνεται σε μικρές ποσότητες. Ωστόσο, η φυσική του γλυκύτητα το καθιστά τρόφιμο που πρέπει να καταναλώνεται με προσοχή, καθώς περιέχει σημαντική ποσότητα υδατανθράκων.Ασφαλής κατανάλωση: Τι συνιστούν οι ειδικοί Για τα άτομα με διαβήτη, ο...
ΛΕΞΕΙΣ ΚΛΕΙΔΙΑ
Πολυμέσα

Palo News Digest
⭐⭐⭐⭐⭐Σχετικά Θέματα
Palo News Digest
Επιστήμη
- environment(80)
- space(0)
- Περιβάλλον(0)
- Τεχνολογία(145)
- Υγεία(417)

Σχόλια (0)
Κάντε Login για να αφήσετε το σχόλιό σας
Μπορείς να κάνεις login εδώ ή κάνε εγγραφή από εδώ.