Μπορούν οι φράουλες να συμβάλλουν στην πρόληψη του διαβήτη;
Σε πρόσφατη έρευνα στο Antioxidants, ερευνητές αξιολόγησαν την επίδραση της κατανάλωσης κατεψυγμένων αποξηραμένων φραουλών (FDS) στο αντιοξειδωτικό επίπεδο, στη γλυκόζη νηστείας και στην αγγειακή φλεγμονή σε ανθρώπους με προδιαβήτη. Ανακάλυψαν ότι η κατανάλωση FDS καθημερινά για 12 εβδομάδες μείωσε δείκτες φλεγμονής και τη γλυκόζη νηστείας. Επίσης, πολλοί αντιοξειδωτικοί δείκτες βελτιώθηκαν σημαντικά υπογραμμίζοντας την κατανάλωση φραουλών ως προκαταρκτική διατροφική παρέμβαση που βελτίωσε τη γλυκόζη νηστείας σε αυτή τη δοκιμή, για την ενίσχυση της αντιοξειδωτικής άμυνας σε ανθρώπους με προδιαβήτη. Ερευνητές του University of Nevada, πραγματοποίησαν δοκιμή σε 25 ανθρώπους για 28 εβδομάδες, οι οποίοι πληρούσαν τα κριτήρια της American Diabetes Association για τον προδιαβήτη. Κάθε συμμετέχων ολοκλήρωσε και τις 2 φάσεις-12 εβδομάδες καθημερινής λήψης FDS και 12 εβδομάδες χωρίς φράουλες, με ενδιάμεσο διάλειμμα 4 εβδομάδων. Χωρίστηκαν...
ΛΕΞΕΙΣ ΚΛΕΙΔΙΑ
Πολυμέσα
Palo News Digest
⭐⭐⭐⭐⭐Σχετικά Θέματα
Palo News Digest
Επιστήμη
- environment(32)
- space(0)
- Περιβάλλον(0)
- Τεχνολογία(121)
- Υγεία(424)





Σχόλια (0)
Κάντε Login για να αφήσετε το σχόλιό σας
Μπορείς να κάνεις login εδώ ή κάνε εγγραφή από εδώ.