πριν από  24 λεπτά

Medlabgr.gr

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ


της Κλεοπάτρας Ζουμπουρλή, μοριακής βιολόγου, medlabnews.gr iatrikanea Η εικόνα μιας μικρής πρασινωπής μούχλας πάνω σε ένα γιαούρτι ή μια κρέμα ίσως μη σας φαίνεται ανησυχητική. Πολλοί σκέφτονται: "αν αφαιρέσω το πάνω-πάνω, δεν χάλασε και ο κόσμος". Είναι όμως αυτή μια ασφαλής πρακτική ή μια επικίνδυνη παγίδα για την υγεία μας; Το άρθρο που ακολουθεί εξηγεί με επιστημονικά στοιχεία γιατί η παρουσία μούχλας σε μαλακά τρόφιμα, όπως η κρέμα, σημαίνει ότι το τρόφιμο πρέπει να απορρίπτεται ολόκληρο, χωρίς δεύτερη σκέψη. Η εμφάνιση μούχλας σε ένα μαλακό προϊόν, όπως η κρέμα, δεν πρέπει ποτέ να αντιμετωπίζεται ελαφρά. Η μούχλα αποτελεί μόνον την κορυφή του προβλήματος, καθώς τα μυκηλιακά "ρίζες" (υφές) και οι επικίνδυνες μυκοτοξίνες μπορούν να εισχωρήσουν βαθιά στο τρόφιμο, καθιστώντας την απλή απομάκρυνσή της ανεπαρκή. Προέλευση και τρόποι ανάπτυξης Οι μύκητες παράγουν μυκοτοξίνες-τοξικές ουσίες που επιμολύνουν τα τρόφιμα και επηρεάζουν την...

Palo News Digest

⭐⭐⭐⭐⭐
Μην χάνεις τις ειδήσεις που σε ενδιαφέρουν, σε περιλήψεις στο κινητό σου! News Digest με τις σημαντικότερες ειδήσεις 3 φορές / ημέρα, ζωντανή Ροή με τη θεματολογία που σε ενδιαφέρει, Ηot Τopics από τα σημαντικότερα γεγονότα, Ροή Video και Offline πρόσβαση.

Σχόλια (0)

Κάντε Login για να αφήσετε το σχόλιό σας

 
 

Σχετικά Θέματα

    Από την ενότητα: Υγεία
    Palo presentation