Μπύρα χωρίς αλκοόλ: Πόσο αυξάνει σάκχαρο, χοληστερίνη και τριγλυκερίδια
Η ζήτηση για μπύρες χωρίς αλκοόλ είναι υψηλότερη από ποτέ και οι πωλήσεις έχουν αυξηθεί κατακόρυφα. Η έρευνα δείχνει ωστόσο, ότι η μπύρα χωρίς αλκοόλ δεν ωφελεί την υγεία, όπως πιστεύουν οι περισσότεροι καταναλωτές. Οι επιστήμονες διαπίστωσαν ότι η κατανάλωση δύο μπουκαλιών μπύρας χωρίς αλκοόλ την ημέρα, αρκεί για να αυξηθούν τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα και κατά συνέπεια ο κίνδυνος διαβήτη τύπου 2. Τα συγκεκριμένα ποτά οδήγησαν σε αύξηση της συγκέντρωσης ινσουλίνης στο αίμα, ακόμη ένα προειδοποιητικό σημάδι εμφάνισης διαβήτη. Ορισμένοι τύποι μπύρας χωρίς ή με χαμηλή περιεκτικότητα σε αλκοόλ, αύξησαν και τα επίπεδα επικίνδυνης χοληστερόλης και τριγλυκεριδίων, των λιπιδίων στο αίμα που συνδέονται με καρδιακές παθήσεις. Πολλές μπύρες χωρίς αλκοόλ έχουν επίσης υψηλή περιεκτικότητα σε θερμίδες, κάτι που μπορεί να αυξήσει τον κίνδυνο παχυσαρκίας. Οι πωλήσεις μπύρας χωρίς αλκοόλ αυξήθηκαν το 2024 κατά 14% συγκριτικά με το 2023 και 77,8% από...
ΛΕΞΕΙΣ ΚΛΕΙΔΙΑ
Πολυμέσα

Palo News Digest
⭐⭐⭐⭐⭐Σχετικά Θέματα
Palo News Digest
Επιστήμη
- environment(29)
- space(0)
- Περιβάλλον(0)
- Τεχνολογία(139)
- Υγεία(303)

Σχόλια (0)
Κάντε Login για να αφήσετε το σχόλιό σας
Μπορείς να κάνεις login εδώ ή κάνε εγγραφή από εδώ.