Νέα έρευνα για την αθηροσκλήρωση: Οι τροφές που προλαμβάνουν τον σχηματισμό πλάκας στις αρτηρίες
Μια νέα έρευνα, κατέληξε στο συμπέρασμα πώς όσοι ακολουθούν διατροφή με λίγες φυτικές ίνες, είναι πιο πιθανό να αναπτύξουν στένωση των αρτηριών, μια κατάσταση που προκαλείται από τη συσσώρευση αθηρωματικής πλάκας. Οι αξονικές τομογραφίες αποκάλυψαν επίσης ότι η διατροφή επηρεάζει τον κίνδυνο εμφάνισης ασταθών, υψηλού κινδύνου αρτηριακών πλακών, που αυξάνουν τον κίνδυνο εμφράγματος και εγκεφαλικού επεισοδίου. Οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι η κατανάλωση λαχανικών, δημητριακών, φασολιών και άλλων τροφών με υψηλή περιεκτικότητα σε φυτικές ίνες, μπορεί να βοηθήσει την καρδιά, αλλά και την υγεία του εντέρου. "Όταν αντιστοιχίσαμε τις εικόνες των στεφανιαίων αρτηριών των ανθρώπων με τη διατροφή που ακολουθούσαν, είδαμε ότι όχι μόνο υπάρχει συσχέτιση μεταξύ της διατροφής και της παρουσίας πλάκας στις στεφανιαίες αρτηρίες, αλλά και ότι η σύνθεση των πλακών, το πόσο επικίνδυνες μπορούν να είναι, σχετίζεται με τη διατροφή", δήλωσε η επικεφαλής...
ΛΕΞΕΙΣ ΚΛΕΙΔΙΑ
Πολυμέσα

Palo News Digest
⭐⭐⭐⭐⭐Σχετικά Θέματα
Palo News Digest
Επιστήμη
- environment(27)
- space(0)
- Περιβάλλον(0)
- Τεχνολογία(92)
- Υγεία(281)

Σχόλια (0)
Κάντε Login για να αφήσετε το σχόλιό σας
Μπορείς να κάνεις login εδώ ή κάνε εγγραφή από εδώ.