πριν από  6 ώρες 43 λεπτά

Makeleio.gr

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ


Μια νέα έρευνα, κατέληξε στο συμπέρασμα πώς όσοι ακολουθούν διατροφή με λίγες φυτικές ίνες, είναι πιο πιθανό να αναπτύξουν στένωση των αρτηριών, μια κατάσταση που προκαλείται από τη συσσώρευση αθηρωματικής πλάκας. Οι αξονικές τομογραφίες αποκάλυψαν επίσης ότι η διατροφή επηρεάζει τον κίνδυνο εμφάνισης ασταθών, υψηλού κινδύνου αρτηριακών πλακών, που αυξάνουν τον κίνδυνο εμφράγματος και εγκεφαλικού επεισοδίου. Οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι η κατανάλωση λαχανικών, δημητριακών, φασολιών και άλλων τροφών με υψηλή περιεκτικότητα σε φυτικές ίνες, μπορεί να βοηθήσει την καρδιά, αλλά και την υγεία του εντέρου. "Όταν αντιστοιχίσαμε τις εικόνες των στεφανιαίων αρτηριών των ανθρώπων με τη διατροφή που ακολουθούσαν, είδαμε ότι όχι μόνο υπάρχει συσχέτιση μεταξύ της διατροφής και της παρουσίας πλάκας στις στεφανιαίες αρτηρίες, αλλά και ότι η σύνθεση των πλακών, το πόσο επικίνδυνες μπορούν να είναι, σχετίζεται με τη διατροφή", δήλωσε η επικεφαλής...

Palo News Digest

⭐⭐⭐⭐⭐
Μην χάνεις τις ειδήσεις που σε ενδιαφέρουν, σε περιλήψεις στο κινητό σου! News Digest με τις σημαντικότερες ειδήσεις 3 φορές / ημέρα, ζωντανή Ροή με τη θεματολογία που σε ενδιαφέρει, Ηot Τopics από τα σημαντικότερα γεγονότα, Ροή Video και Offline πρόσβαση.

Σχόλια (0)

Κάντε Login για να αφήσετε το σχόλιό σας

 
 

Σχετικά Θέματα

    Από την ενότητα: Υγεία
    Palo presentation