πριν από  3 ώρες 0 λεπτά

Makeleio.gr

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ


Νέα έρευνα διαπίστωσε πώς οι τηγανιτές πατάτες θα μπορούσαν να αυξήσουν τον κίνδυνο διαβήτη τύπου 2 κατά 20% εάν καταναλώνονται τρεις φορές την εβδομάδα. Παράλληλα σύμφωνα με την έρευνα, η ίδια ποσότητα βραστών, ψημένων ή πουρέ πατάτας δεν φαίνεται να έχει το ίδιο αποτέλεσμα. Η μελέτη που δημοσιεύτηκε στο The British Medical Journal τον Αύγουστο, αναφέρει ότι στόχος των ερευνητών ήταν να διερευνήσουν τη σχέση κατανάλωσης πατάτας που παρασκευάζεται με διαφορετικές μεθόδους (βραστές, ψητές ή πουρές σε αντίθεση με τις τηγανητές πατάτες) και του κινδύνου διαβήτη τύπου 2. Τα ευρήματά τους βασίστηκαν σε στοιχεία για περισσότερους από 205.000 επαγγελματίες υγείας από τρεις μεγάλες αμερικανικές μελέτες που διεξήχθησαν μεταξύ 1984 και 2021. Οι συμμετέχοντες δεν έπασχαν από διαβήτη, καρδιακές παθήσεις ή καρκίνο και συμπλήρωναν λεπτομερή ερωτηματολόγια - κάθε τέσσερα χρόνια - για τα τρόφιμα που κατανάλωναν. Κατά τη διάρκεια σχεδόν 40 ετών...

Palo News Digest

⭐⭐⭐⭐⭐
Μην χάνεις τις ειδήσεις που σε ενδιαφέρουν, σε περιλήψεις στο κινητό σου! News Digest με τις σημαντικότερες ειδήσεις 3 φορές / ημέρα, ζωντανή Ροή με τη θεματολογία που σε ενδιαφέρει, Ηot Τopics από τα σημαντικότερα γεγονότα, Ροή Video και Offline πρόσβαση.

Σχόλια (0)

Κάντε Login για να αφήσετε το σχόλιό σας

 
 

Σχετικά Θέματα

    Από την ενότητα: Υγεία
    Palo presentation