Νέα έρευνα: Πότε οι τηγανιτές πατάτες αυξάνουν κατά 20% τον κίνδυνο για διαβήτη τύπου 2
Νέα έρευνα διαπίστωσε πώς οι τηγανιτές πατάτες θα μπορούσαν να αυξήσουν τον κίνδυνο διαβήτη τύπου 2 κατά 20% εάν καταναλώνονται τρεις φορές την εβδομάδα. Παράλληλα σύμφωνα με την έρευνα, η ίδια ποσότητα βραστών, ψημένων ή πουρέ πατάτας δεν φαίνεται να έχει το ίδιο αποτέλεσμα. Η μελέτη που δημοσιεύτηκε στο The British Medical Journal τον Αύγουστο, αναφέρει ότι στόχος των ερευνητών ήταν να διερευνήσουν τη σχέση κατανάλωσης πατάτας που παρασκευάζεται με διαφορετικές μεθόδους (βραστές, ψητές ή πουρές σε αντίθεση με τις τηγανητές πατάτες) και του κινδύνου διαβήτη τύπου 2. Τα ευρήματά τους βασίστηκαν σε στοιχεία για περισσότερους από 205.000 επαγγελματίες υγείας από τρεις μεγάλες αμερικανικές μελέτες που διεξήχθησαν μεταξύ 1984 και 2021. Οι συμμετέχοντες δεν έπασχαν από διαβήτη, καρδιακές παθήσεις ή καρκίνο και συμπλήρωναν λεπτομερή ερωτηματολόγια - κάθε τέσσερα χρόνια - για τα τρόφιμα που κατανάλωναν. Κατά τη διάρκεια σχεδόν 40 ετών...
ΛΕΞΕΙΣ ΚΛΕΙΔΙΑ
Πολυμέσα

Palo News Digest
⭐⭐⭐⭐⭐Σχετικά Θέματα
Palo News Digest
Επιστήμη
- environment(55)
- space(0)
- Περιβάλλον(0)
- Τεχνολογία(98)
- Υγεία(300)

Σχόλια (0)
Κάντε Login για να αφήσετε το σχόλιό σας
Μπορείς να κάνεις login εδώ ή κάνε εγγραφή από εδώ.