Νέα μελέτη δείχνει ότι το γάλα ενισχύει τη μικροβιακή ποικιλία του εντέρου, ενώ το τυρί την περιορίζει
Το γάλα αποτελεί βασικό στοιχείο της διατροφής για πολλά νοικοκυριά, γνωστό κυρίως για την περιεκτικότητά του σε ασβέστιο και βιταμίνη D. Ωστόσο, όπως διαβάζουμε στον επιστημονικό ιστότοπο "MDPI", νέα επιστημονικά δεδομένα υποδεικνύουν ότι προσφέρει και ένα λιγότερο γνωστό όφελος: θετική επίδραση στο μικροβίωμα του εντέρου. Η έρευνα, υπό την καθοδήγηση της Δρ Li Jiao από το Baylor College of Medicine, αποκαλύπτει πως η κατανάλωση γάλακτος σχετίζεται με αύξηση φιλικών βακτηρίων στο έντερο, ενώ το τυρί φαίνεται να μειώνει ορισμένους μικροοργανισμούς που θεωρούνται σημαντικοί για τη διατήρηση της εντερικής ισορροπίας. ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ Πώς επηρεάζουν τα γαλακτοκομικά το έντερο Οι ειδικοί εξηγούν ότι τα γαλακτοκομικά αλληλεπιδρούν με το μικροβίωμα - το σύνολο των μικροοργανισμών που βοηθούν στην πέψη και την απορρόφηση θρεπτικών ουσιών. Το γάλα φαίνεται να ενισχύει την ποικιλία αυτών των μικροβίων, κάτι που θεωρείται...
ΛΕΞΕΙΣ ΚΛΕΙΔΙΑ
Πολυμέσα

Palo News Digest
⭐⭐⭐⭐⭐Σχετικά Θέματα
Palo News Digest
Επιστήμη
- environment(49)
- space(0)
- Περιβάλλον(0)
- Τεχνολογία(129)
- Υγεία(401)

Σχόλια (0)
Κάντε Login για να αφήσετε το σχόλιό σας
Μπορείς να κάνεις login εδώ ή κάνε εγγραφή από εδώ.