πριν από  13 ώρες 19 λεπτά

Protagon.gr

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ


Είναι γνωστό ότι τα βιομηχανικά υπερ-επεξεργασμένα τρόφιμα (ultra-processed food - UPF), τα οποία κυριαρχούν πλέον στην παγκόσμια αγορά τροφίμων, προκαλούν διάφορα προβλήματα υγείας, ενώ έχουν συνδεθεί ακόμη και με την εμφάνιση καρκίνου. Θα πρέπει, λοιπόν, να αποφεύγονται, αν όχι να αποκλείονται εντελώς από τη διατροφή μας. Και τώρα μια νέα διεθνής μελέτη έχει αναζωπυρώσει τις εκκλήσεις των επιστημόνων για αποχή από αυτά, όπως γράφει στον Guardian ο Ντένις Κάμπελ, καθώς διαπιστώνεται σταθερά η συσχέτιση ανάμεσα στην κατανάλωση μεγάλων ποσοτήτων υπέρ-επεξεργασμένων τροφίμωνόχι μόνο με αυξημένο κίνδυνο εμφάνισης αρκετών μη μεταδοτικών ασθενειών αλλά και με αυξημένη πρόωρη θνησιμότητα. Κάθε 10% επιπλέον πρόσληψη UPF, όπως ψωμί, κέικ και έτοιμα γεύματα, αυξάνει κατά 3% τον κίνδυνο θανάτου πριν τα 75, σύμφωνα με μετα-ανάλυση ερευνών σε οκτώ επιλεγμένες χώρες με σχετικά χαμηλή (Κολομβία και Βραζιλία), ενδιάμεση (Χιλή και Μεξικό) και υψηλή...

Palo News Digest

⭐⭐⭐⭐⭐
Μην χάνεις τις ειδήσεις που σε ενδιαφέρουν, σε περιλήψεις στο κινητό σου! News Digest με τις σημαντικότερες ειδήσεις 3 φορές / ημέρα, ζωντανή Ροή με τη θεματολογία που σε ενδιαφέρει, Ηot Τopics από τα σημαντικότερα γεγονότα, Ροή Video και Offline πρόσβαση.

Σχόλια (0)

Κάντε Login για να αφήσετε το σχόλιό σας

 
 

Σχετικά Θέματα

    Από την ενότητα: Υγεία
      Palo presentation