Ο κίνδυνος άνοιας μπορεί να αυξηθεί με τρόφιμα που καταναλώνονται για πρωινό, μεσημεριανό και βραδινό
Το ζήτημα της πρόληψης της άνοιας απασχολεί ένα μεγάλο κομμάτι του πληθυσμού και αρκετοί εξ αυτών προσπαθούν να περιορίσουν τον κίνδυνο εμφάνισης της νόσου. Πρόσφατες μελέτες έδειξαν ότι τα υπερ-επεξεργασμένα τρόφιμα αυξάνουν τον κίνδυνο εμφάνισης άνοιας. Σύμφωνα με την ιστοσελίδα surreylive, κινεζική έρευνα του 2022 εμφανίζει όσους καταναλώνουν περισσότερα υπερ-επεξεργασμένα τρόφιμα να έχουν μεγαλύτερο κίνδυνο να αναπτύξουν άνοια από όσους ακολουθούν μια πιο υγιεινή διατροφή. ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ Από τα 72.083 άτομα που συμμετείχαν στη μελέτη, 518 ανέπτυξαν άνοια, με 287 συμμετέχοντες να έχουν διαγνωσθεί με νόσο Αλτσχάιμερ και 119 με αγγειακή άνοια. Υπερ-επεξεργασμένες τροφές θεωρούνται, σύμφωνα με το βρετανικό ίδρυμα καρδιάς, όσες έχουν πρόσθετα, συντηρητικά και γλυκαντικά, ενώ συνήθως τα τρόφιμα αυτά είναι γεμάτα με λιπαρά, αλάτι και ζάχαρη. Παραδείγματα τέτοιων τροφίμων είναι τα αλλαντικά, το μπέικον, τα...
ΛΕΞΕΙΣ ΚΛΕΙΔΙΑ
Πολυμέσα

Palo News Digest
⭐⭐⭐⭐⭐Σχετικά Θέματα
Palo News Digest
Επιστήμη
- environment(33)
- space(0)
- Περιβάλλον(0)
- Τεχνολογία(118)
- Υγεία(306)

Σχόλια (0)
Κάντε Login για να αφήσετε το σχόλιό σας
Μπορείς να κάνεις login εδώ ή κάνε εγγραφή από εδώ.