Ο ξηρός καρπός που "ρίχνει" τη χοληστερόλη και προστατεύει την καρδιά
Τρώγοντας μισό περίπου φλιτζάνι καρύδια καθημερινά για δύο χρόνια μπορείτε να πετύχετε μείωση της LDL ("κακής") χοληστερόλης, υποστηρίζουν ερευνητές βάσει σχετικής μελέτης που δημοσίευσαν στο Circulation. Τα καρύδια είναι καλή πηγή ωμέγα-λιπαρών οξέων (άλφα-λινολενικό οξύ), τα οποία έχουν διαπιστωθεί ότι είναι πολύτιμα για την καρδιαγγειακή μας υγεία. "Παλαιότερες μελέτες είχαν δείξει ότι οι ξηροί καρποί γενικά και τα καρύδια ειδικά σχετίζονται με μειωμένη συχνότητα της καρδιαγγειακής νόσου και του εγκεφαλικού επεισοδίου. Κι αυτό διότι συντελούν σε μείωση των επιπέδων της LDL χοληστερόλης και βελτιώνουν επίσης τα μικροσωματίδια της", εξηγεί ο Δρ Emilio Ros, διευθυντής της Κλινικής Λιπιδίων στο Νοσοκομείο της Βαρκελώνης. Και προσθέτει ότι: "τα σωματίδια της LDL διαφέρουν ως προς το μέγεθος τους. Μελέτες έχουν δείξει ότι τα μικρά και συμπαγή σωματίδια σχετίζονται πιο άμεσα με την αθηροσκλήρωση". Στο πλαίσιο της μελέτης Walnuts and...
ΛΕΞΕΙΣ ΚΛΕΙΔΙΑ

Palo News Digest
⭐⭐⭐⭐⭐Σχετικά Θέματα
Palo News Digest
Επιστήμη
- environment(14)
- space(0)
- Περιβάλλον(0)
- Τεχνολογία(55)
- Υγεία(212)

Σχόλια (0)
Κάντε Login για να αφήσετε το σχόλιό σας
Μπορείς να κάνεις login εδώ ή κάνε εγγραφή από εδώ.