πριν από  8 ώρες 9 λεπτά

Topontiki.gr

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ


Πόσα φουντούκια φάγατε σήμερα; Αν και πολλοί προτιμούν άλλους ξηρούς καρπούς, όπως τα καρύδια ή τα αμύγδαλα, τα φουντούκια δικαιούνται μία θέση στην διατροφή μας διότι έχουν πολλά να προσφέρουν στην υγεία. Ειδικά όταν καταναλώνονται με τον χαρακτηριστικά καφέ φλοιό τους, είναι πλούσια σε φυτικές ίνες και πολλά ωφέλιμα θρεπτικά συστατικά, που τους προσδίδουν ιδιαίτερη αξία. "Αποτελούν όντως έναν από τους πιο υποτιμημένους ξηρούς καρπούς, παρότι αποτελούν ένα εξαιρετικής ποιότητας σνακ", τονίζει η βρετανίδα διαιτολόγος Dr. Emer Delaney. Στην πραγματικότητα, η κατανάλωσή τους τροφοδοτεί τον οργανισμό με πολύτιμες πρωτείνες, υγιεινά λίπη και βασικά μικροθρεπτικά συστατικά. Μάλιστα, όπως συμβαίνει με τους άλλους ξηρούς καρπούς, τα λίπη τους είναι κυρίως μονοακόρεστα και πολυακόρεστα λιπαρά οξέα, που ωφελούν ποικιλοτρόπως την υγεία. Σύμφωνα με τη βάση διατροφικών δεδομένων FoodData Central του Αμερικανικού Υπουργείου Γεωργίας (USDA), ανά...

Palo News Digest

⭐⭐⭐⭐⭐
Μην χάνεις τις ειδήσεις που σε ενδιαφέρουν, σε περιλήψεις στο κινητό σου! News Digest με τις σημαντικότερες ειδήσεις 3 φορές / ημέρα, ζωντανή Ροή με τη θεματολογία που σε ενδιαφέρει, Ηot Τopics από τα σημαντικότερα γεγονότα, Ροή Video και Offline πρόσβαση.

Σχόλια (0)

Κάντε Login για να αφήσετε το σχόλιό σας

 
 

Σχετικά Θέματα

    Από την ενότητα: Υγεία
    Palo presentation