Ο ξηρός καρπός που "σταθεροποιεί" το σάκχαρο και προστατεύει την καρδιά
Πόσα φουντούκια φάγατε σήμερα; Αν και πολλοί προτιμούν άλλους ξηρούς καρπούς, όπως τα καρύδια ή τα αμύγδαλα, τα φουντούκια δικαιούνται μία θέση στην διατροφή μας διότι έχουν πολλά να προσφέρουν στην υγεία. Ειδικά όταν καταναλώνονται με τον χαρακτηριστικά καφέ φλοιό τους, είναι πλούσια σε φυτικές ίνες και πολλά ωφέλιμα θρεπτικά συστατικά, που τους προσδίδουν ιδιαίτερη αξία. "Αποτελούν όντως έναν από τους πιο υποτιμημένους ξηρούς καρπούς, παρότι αποτελούν ένα εξαιρετικής ποιότητας σνακ", τονίζει η βρετανίδα διαιτολόγος Dr. Emer Delaney. Στην πραγματικότητα, η κατανάλωσή τους τροφοδοτεί τον οργανισμό με πολύτιμες πρωτείνες, υγιεινά λίπη και βασικά μικροθρεπτικά συστατικά. Μάλιστα, όπως συμβαίνει με τους άλλους ξηρούς καρπούς, τα λίπη τους είναι κυρίως μονοακόρεστα και πολυακόρεστα λιπαρά οξέα, που ωφελούν ποικιλοτρόπως την υγεία. Σύμφωνα με τη βάση διατροφικών δεδομένων FoodData Central του Αμερικανικού Υπουργείου Γεωργίας (USDA), ανά...
ΛΕΞΕΙΣ ΚΛΕΙΔΙΑ
Palo News Digest
⭐⭐⭐⭐⭐Σχετικά Θέματα
Palo News Digest
Επιστήμη
- environment(63)
- space(0)
- Περιβάλλον(0)
- Τεχνολογία(155)
- Υγεία(402)





Σχόλια (0)
Κάντε Login για να αφήσετε το σχόλιό σας
Μπορείς να κάνεις login εδώ ή κάνε εγγραφή από εδώ.