Νέα μελέτη: Πώς ο στιγμιαίος καφές μπορεί να βλάψει τα μάτια σας
Newsroom | email: [email protected] Μια νέα μελέτη που δημοσιεύθηκε στο περιοδικό Food Science & Nutrition, κατέληξε στο συμπέρασμα πώς ο στιγμιαίος καφές μπορεί να βλάψει τα μάτια σας, αυξάνοντας τον κίνδυνο εκφύλισης της ωχράς κηλίδας. Αντίθετα, ο αλεσμένος καφές και ο καφές χωρίς καφείνη δεν έδειξαν τέτοιες συσχετίσεις, γεγονός που υποδηλώνει ότι, με βάση τη μελέτη, ο κίνδυνος αφορά αποκλειστικά τον στιγμιαίο καφέ. Μάλιστα, από τη μελέτη διαπιστώθηκε ότι η αύξηση της κατανάλωσης στιγμιαίου καφέ οδηγεί και σε αύξηση του κινδύνου εμφάνισης της πάθησης. Τι είναι η εκφύλιση της ωχράς κηλίδας Η ηλικιακή εκφύλιση της ωχράς κηλίδας είναι μια οφθαλμική πάθηση που χαρακτηρίζεται από βλάβη της ωχράς κηλίδας, με αποτέλεσμα θολή όραση που επιδεινώνεται προοδευτικά. Η εκφύλιση της ωχράς κηλίδας είναι η κύρια αιτία απώλειας της όρασης μεταξύ των ηλικιωμένων παγκοσμίως και εκτιμάται ότι επηρεάζει το 8,7% των ενηλίκων (196 εκατομμύρια περιπτώσεις...
ΛΕΞΕΙΣ ΚΛΕΙΔΙΑ
Ο στιγμιαίος καφές μπορεί να βλάψει τα μάτια σας, αυξάνοντας τον κίνδυνο εκφύλισης της ωχράς κηλίδας, σύμφωνα με μελέτη που δημοσιεύθηκε στο περιοδικό Food Science & Nutrition. Τα ευρήματα της μελέτης αποκάλυψαν μια στατιστικά σημαντική γενετική αιτιώδη συσχέτιση μεταξύ της κατανάλωσης στιγμιαίου καφέ και του επακόλουθου κινδύνου ξηρής ηλικιακής εκφύλισης της ωχράς...
Πολυμέσα

Palo News Digest
⭐⭐⭐⭐⭐Σχετικά Θέματα
Palo News Digest
Επιστήμη
- environment(39)
- space(0)
- Περιβάλλον(0)
- Τεχνολογία(152)
- Υγεία(328)

Σχόλια (0)
Κάντε Login για να αφήσετε το σχόλιό σας
Μπορείς να κάνεις login εδώ ή κάνε εγγραφή από εδώ.