Ο τύπος καφέ που συνδέεται με καρκίνο - Ποιος είναι ο πιο υγιεινός
Ο καφές θεωρείται γενικά ωφέλιμος για την υγεία λόγω της υψηλής περιεκτικότητάς του σε αντιοξειδωτικά, τα οποία βοηθούν στην προστασία των κυττάρων από βλάβες. Γενικά, η τακτική, μέτρια κατανάλωση καφέ, μπορεί να υποστηρίξει την υγεία της καρδιάς, τη γνωστική λειτουργία και την μεταβολική υγεία. Ο καφές περιέχει όμως και ακρυλαμίδιο, μια χημική ουσία που παράγεται όταν τα τρόφιμα υφίστανται επεξεργασία σε υψηλές θερμοκρασίες. Ο στιγμιαίος καφές ανήκει στους τύπους καφέ που καταναλώνονται πιο συχνά ανά τον κόσμο, αλλά οι ειδικοί προειδοποιούν ότι η υπερβολική κατανάλωσή του μπορεί να αυξήσει τον κίνδυνο εμφάνισης ορισμένων τύπων καρκίνου. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι περιέχει διπλάσια ποσότητα ακρυλαμιδίου από ό,τι ο αλεσμένος καφές. Η Διεθνής Υπηρεσία Έρευνας για τον Καρκίνο (IARC) έχει χαρακτηρίσει το ακρυλαμίδιο ως "προβληματική καρκινογόνο ουσία για τον άνθρωπο", πράγμα που σημαίνει ότι υπάρχουν ενδείξεις ότι η χημική ουσία...
ΛΕΞΕΙΣ ΚΛΕΙΔΙΑ
Πολυμέσα

Palo News Digest
⭐⭐⭐⭐⭐Σχετικά Θέματα
Palo News Digest
Επιστήμη
- environment(30)
- space(0)
- Περιβάλλον(0)
- Τεχνολογία(127)
- Υγεία(284)

Σχόλια (0)
Κάντε Login για να αφήσετε το σχόλιό σας
Μπορείς να κάνεις login εδώ ή κάνε εγγραφή από εδώ.