Αυτές είναι οι παρενέργειες της κατανάλωσης ωμών παντζαριών
Newsroom | email: info@pronews.gr Τα παντζάρια θα πρέπει να γίνει γνωστό πώς περιέχουν υψηλά επίπεδα οξαλικών, φυσικών χρωστικών, φρουκτανών και νιτρικών. Αυτές οι ενώσεις είναι γενικά ασφαλείς, αλλά σε ορισμένα άτομα μπορούν να προκαλέσουν πεπτικά συμπτώματα, αποχρωματισμό ούρων ή κοπράνων, σχηματισμό λίθων στα νεφρά ή διακυμάνσεις της αρτηριακής πίεσης. Τα ωμά παντζάρια περιέχουν αυτές τις ενώσεις σε υψηλότερες συγκεντρώσεις από τα μαγειρεμένα παντζάρια, επειδή το μαγείρεμα μειώνει ορισμένα από τα επίπεδά τους. Όλες οι παρενέργειες της κατανάλωσης ωμών παντζαριών 1. Μπετουρία (ροζ ή κόκκινα ούρα και κόπρανα) Μία από τις πιο συχνές παρενέργειες της κατανάλωσης ωμών παντζαριών είναι η μπετουρία, η οποία κάνει την εμφάνιση των ούρων, και μερικές φορές των κοπράνων: ΡοζΚόκκινηΣκούρα μπορντό Αυτό συμβαίνει λόγω των βεταλαίνων, των φυσικών κόκκινων χρωστικών που συγκεντρώνονται στα ωμά παντζάρια. Η μπετουρία είναι ακίνδυνη, αλλά μπορεί να...
ΛΕΞΕΙΣ ΚΛΕΙΔΙΑ
Τα παντζάρια είναι γνωστά για τα θρεπτικά συστατικά, τα αντιοξειδωτικά και τα φυσικά νιτρικά άλατα, που υποστηρίζουν την υγεία της καρδιάς και των αιμοφόρων αγγείων. Bigstock Αλλά όπως κάθε λαχανικό, έτσι καιο τα παντζάρια μπορούν επίσης να προκαλέσουν συγκεκριμένες παρενέργειες, ειδικά όταν καταναλώνονται συχνά ή/και σε μεγάλες ποσότητες. Αυτό το άρθρο εξηγεί όλες...
Πολυμέσα
Palo News Digest
⭐⭐⭐⭐⭐Σχετικά Θέματα
Palo News Digest
Επιστήμη
- environment(22)
- space(0)
- Περιβάλλον(0)
- Τεχνολογία(106)
- Υγεία(293)





Σχόλια (0)
Κάντε Login για να αφήσετε το σχόλιό σας
Μπορείς να κάνεις login εδώ ή κάνε εγγραφή από εδώ.