Οι αντιδιαβητικές ιδιότητες της ελιάς
Τα οφέλη της ελιάς και των παράγωγων προϊόντων της όπως το ελαιόλαδο είναι ευρέως γνωστά εδώ και αιώνες, ιδίως για την καρδιαγγειακή υγεία. Φαίνεται όμως ότι η ελιά και το ελαιόλαδο έχουν και αντιδιαβητικές ιδιότητες, όπως δείχνει μια νέα επιστημονική μελέτη στην επιθεώρηση Biochemistry. Ερευνητές από το Πολυτεχνικό Ινστιτούτο της Βιρτζίνια (Virginia Tech) ανακάλυψαν μάλιστα το συγκεκριμένο συστατικό που συμβάλλει στην πρόληψη του διαβήτη τύπου 2. Ονομάζεται ελαιοευρωπείνη (ή ελευρωπαίνη) και είναι μια σύνθετη ουσία που προωθεί την απελευθέρωση ινσουλίνης ώστε να ρυθμίζονται αποτελεσματικά τα επίπεδα του σακχάρου στο αίμα. Παράλληλα, η ελαιοευρωπείνη επιδρά στην αμυλίνη, η οποία απαντάται σε μεγάλες ποσότητες στον οργανισμό των διαβητικών και σχηματίζει βλαβερά συμπλέγματα. Μέσω αυτών των δύο μηχανισμών η ελιά μπορεί να λειτουργήσει προληπτικά ενάντια στον διαβήτη τύπου 2, εκτιμούν οι ερευνητές. "Η μελέτη μας όχι μόνο συμβάλλει στη...
ΛΕΞΕΙΣ ΚΛΕΙΔΙΑ
Πολυμέσα

Palo News Digest
⭐⭐⭐⭐⭐Σχετικά Θέματα
Palo News Digest
Επιστήμη
- environment(13)
- space(0)
- Περιβάλλον(0)
- Τεχνολογία(118)
- Υγεία(352)

Σχόλια (0)
Κάντε Login για να αφήσετε το σχόλιό σας
Μπορείς να κάνεις login εδώ ή κάνε εγγραφή από εδώ.