πριν από  4 ώρες 4 λεπτά

Pentapostagma.gr

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ


Οι πατάτες μπορεί να αυξήσουν σημαντικά τον κίνδυνο αναπτύξεως διαβήτη, αλλά εξαρτάται από τον τρόπο παρασκευής τους, αναφέρουν επιστήμονες από τις ΗΠΑ. Σε μεγάλη ανάλυση που πραγματοποίησαν διαπίστωσαν πως ο κίνδυνος παρουσιάζει διακυμάνσεις όταν τρώγονται βραστές, ψητές, σε μορφή πουρέ ή τηγανητές. Επιπλέον, όταν μειωθεί η κατανάλωσή τους ο κίνδυνος μειώνεται σημαντικά. Η ανάλυση δημοσιεύθηκε στην ιατρική επιθεώρηση The BMJ. Όπως γράφουν οι ερευνητές, οι πατάτες είναι το τρίτο σε κατανάλωση τρόφιμο στον πλανήτη. Είναι ένα λαχανικό πλούσιο σε πολύτιμα θρεπτικά συστατικά, όπως βιταμίνη C, κάλιο, πολυφαινόλες και μαγνήσιο. Ωστόσο η υψηλή περιεκτικότητά τους σε άμυλο, το αυξάνει απότομα τη γλυκόζη (σάκχαρο) αίματος, έχει δημιουργήσει διχογνωμίες για τον δυνητικό ρόλο τους στον κίνδυνο αναπτύξεως διαβήτη τύπου 2. Οι επιστήμονες από το Πανεπιστήμιο Χάρβαρντ και άλλα ακαδημαϊκά κέντρα, θέλησαν να διερευνήσουν σε βάθος χρόνου το θέμα. Έτσι...

Palo News Digest

⭐⭐⭐⭐⭐
Μην χάνεις τις ειδήσεις που σε ενδιαφέρουν, σε περιλήψεις στο κινητό σου! News Digest με τις σημαντικότερες ειδήσεις 3 φορές / ημέρα, ζωντανή Ροή με τη θεματολογία που σε ενδιαφέρει, Ηot Τopics από τα σημαντικότερα γεγονότα, Ροή Video και Offline πρόσβαση.

Σχόλια (0)

Κάντε Login για να αφήσετε το σχόλιό σας

 
 

Σχετικά Θέματα

    Από την ενότητα: Υγεία
    Palo presentation