Οι τροφές που μειώνουν την αρτηριακή πίεση
Πώς η διατροφή μπορεί να επηρεάσει την υπέρταση. Μια πρόσφατη μελέτη που δημοσιεύτηκε στο Scientific Reports δείχνει ότι η κατανάλωση τροφών πλούσιων σε ζωντανά μικρόβια μπορεί να συμβάλλει στη μείωση του κινδύνου θνησιμότητας, ακόμη και να μετριάσει τις αρνητικές επιπτώσεις της καθιστικής ζωής, ιδιαίτερα σε άτομα με υψηλή αρτηριακή πίεση (υπέρταση). Οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι τρόφιμα όπως το γιαούρτι, το κεφίρ, το kimchi και άλλα ζυμωμένα προϊόντα που περιέχουν ζωντανούς μικροοργανισμούς μπορούν να ωφελήσουν την καρδιαγγειακή υγεία. Σε άτομα με υπέρταση, η υψηλή κατανάλωση τέτοιων τροφών συσχετίστηκε με χαμηλότερο κίνδυνο θανάτου από όλες τις αιτίες και ειδικά από καρδιακά νοσήματα. ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ Ο ρόλος του λίπους στη γήρανση και τη μακροζωίαΥγεία 23.05.2025 10:13 Ο Ρόλος της Καθιστικής Ζωής Η υπερβολική καθιστική ζωή (π.χ. περισσότερες από 8 ώρες την ημέρα) συνδέεται με σημαντικά αυξημένο κίνδυνο θνησιμότητας. Αντιθέτως, η...
ΛΕΞΕΙΣ ΚΛΕΙΔΙΑ
Πολυμέσα

Palo News Digest
⭐⭐⭐⭐⭐Σχετικά Θέματα
Palo News Digest
Επιστήμη
- environment(44)
- space(0)
- Περιβάλλον(0)
- Τεχνολογία(158)
- Υγεία(392)

Σχόλια (0)
Κάντε Login για να αφήσετε το σχόλιό σας
Μπορείς να κάνεις login εδώ ή κάνε εγγραφή από εδώ.