Ουρικό οξύ: Τι συμβαίνει όταν είναι αυξημένο
Το ουρικό οξύ αποτελεί υπο-προϊόν της διάσπασης των πουρινών από το πεπτικό σύστημα. Οι πουρίνες βρίσκονται σε μεγάλη περιεκτικότητα σε τροφές όπως το συκώτι, οι αντζούγιες, το σκουμπρί και η μπύρα. Το ανεβασμένο ουρικό οξύ περιγράφεται στον ιατρικό χώρο με τον όρο υπερουριχαιμία. Υπό φυσιολογικές συνθήκες, το ουρικό οξύ διαλύεται στο αίμα και μεταφέρεται στα νεφρά, απ' όπου και απορρίπτεται μέσω των ούρων. Εάν ο οργανισμός παράγει υπερβολικά μεγάλες ποσότητες ουρικού οξέος ή αν ο οργανισμός δεν είναι σε θέση να απομακρύνει το περίσσιο ουρικό οξύ με τα ούρα, αποτέλεσμα είναι η υπερουριχαιμία. Η υπερουριχαιμία διαπιστώνεται όταν τα επίπεδα του ουρικού οξέος ξεπερνούν τα 7.0 mg/dl. Το αυξημένο ουρικό οξύ δεν αποτελεί από μόνο του πάθηση, καθώς μπορεί να μη δημιουργήσει ποτέ πρόβλημα υγείας. Είναι όμως εξαιρετικά σύνηθες να οδηγήσει στην ουρική αρθρίτιδα, η οποία εκδηλώνεται με τους αιφνίδιους πόνους, την ακαμψία και το οίδημα σε μια...
ΛΕΞΕΙΣ ΚΛΕΙΔΙΑ
Πολυμέσα
Palo News Digest
⭐⭐⭐⭐⭐Σχετικά Θέματα
Palo News Digest
Επιστήμη
- environment(55)
- space(0)
- Περιβάλλον(0)
- Τεχνολογία(85)
- Υγεία(323)





Σχόλια (0)
Κάντε Login για να αφήσετε το σχόλιό σας
Μπορείς να κάνεις login εδώ ή κάνε εγγραφή από εδώ.