Πιο νόστιμο τυρί όταν η αγελάδα τρώει άφθονο χορτάρι! Πώς η κλιματική αλλαγή αλλάζει τα δεδομένα
Παρά το γεγονός ότι η προσαρμογή στην κλιματική αλλαγή οδηγεί τους κτηνοτρόφους να διαφοροποιούν την τροφή των γαλακτοφόρων αγελάδων, είναι απαραίτητο να "συνεχίσουν να έχουν ένα ελάχιστο επίπεδο φρέσκου χορταριού στα σιτηρέσια" για να διατηρηθεί η ποιότητα των τυριών, υπογραμμίζει πρόσφατη γαλλική μελέτη. Αυτός ο "κεντρικός ρόλος της σίτισης με χορτάρι" των αγελάδων γαλακτοπαραγωγής επισημαίνεται από τα αποτελέσματα μελέτης ερευνητών του Εθνικού Ινστιτούτου Ερευνών για τη Γεωργία, τα Τρόφιμα και το Περιβάλλον (INRAE) και του ινστιτούτου ανώτατης εκπαίδευσης και έρευνας VetAgro Sup, η οποία δημοσιεύτηκε τον Μάιο στο Journal of Dairy Science. Οι ξηρασίες, πιο συχνές και έντονες, "επηρεάζουν κυρίως την ποσότητα και την ποιότητα του χόρτου με το οποίο τρέφονται οι αγελάδες γαλακτοπαραγωγής στα βοσκοτόπια". Αυτό ωθεί τους αγρότες να επιλέγουν "στρατηγικές προσαρμογής" που έχουν ως αποτέλεσμα μια τροποποίηση του σιτηρεσίου για τις...
ΛΕΞΕΙΣ ΚΛΕΙΔΙΑ
Πολυμέσα

Palo News Digest
⭐⭐⭐⭐⭐Σχετικά Θέματα
Palo News Digest
Επιστήμη
- environment(80)
- space(0)
- Περιβάλλον(0)
- Τεχνολογία(145)
- Υγεία(417)

Σχόλια (0)
Κάντε Login για να αφήσετε το σχόλιό σας
Μπορείς να κάνεις login εδώ ή κάνε εγγραφή από εδώ.