Ποια είναι τα junk food που κάνουν τη μεγαλύτερη ζημιά στον εγκέφαλό μας
Εστιάζοντας στην "πυραμίδα" του junk food για να κατατάξουν τα πιο επιβλαβή μέλη της, ερευνητές από το Virginia Tech στις ΗΠΑ ανακάλυψαν ότι τα υπερ-επεξεργασμένα κρέατα και τα αναψυκτικά είναι τα χειρότερα για την υγεία του εγκεφάλου. Άτομα που κατανάλωναν μία ή περισσότερες επιπλέον μερίδες ημερησίως εμφάνισαν σημαντικά αυξημένο κίνδυνο νοητικής έκπτωσης, συμπεριλαμβανομένων διαταραχών συναφών με μορφές άνοιας όπως η νόσος Αλτσχάιμερ, αναφέρει το Science Alert. Χρησιμοποιώντας δεδομένα από τη Μελέτη Υγείας και Συνταξιοδότησης του Πανεπιστημίου του Μίσιγκαν, οι επιστήμονες παρακολούθησαν 4.750 Αμερικανούς άνω των 55 ετών, εξετάζοντας την πορεία της υγείας τους για μια περίοδο έως επτά έτη, αξιολογώντας τη γνωστική τους κατάσταση ανά διετία από το 2014 έως το 2020. "Διπλή βόμβα" για τον εγκέφαλο Παρόμοιες μελέτες είχαν καταγράψει στο παρελθόν τις αρνητικές επιδράσεις των υπερ-επεξεργασμένων τροφίμων (UPF) συνολικά - παχυσαρκία...
ΛΕΞΕΙΣ ΚΛΕΙΔΙΑ
Πολυμέσα
Palo News Digest
⭐⭐⭐⭐⭐Σχετικά Θέματα
Palo News Digest
Επιστήμη
- environment(55)
- space(0)
- Περιβάλλον(0)
- Τεχνολογία(85)
- Υγεία(323)





Σχόλια (0)
Κάντε Login για να αφήσετε το σχόλιό σας
Μπορείς να κάνεις login εδώ ή κάνε εγγραφή από εδώ.