πριν από  13 ώρες 29 λεπτά

Shape.gr

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ


iStock Τι κοινό έχουν ένα πακέτο πατατάκια, μια φέτα κέικ, ένα κουτάκι αναψυκτικό και μια σάλτσα έτοιμη για τα μακαρόνια σου; Είναι γρήγορες, νόστιμες, βολικές επιλογές. Κάποιες μέρες, ίσως και αναπόφευκτες. Όμως νέα επιστημονική μελέτη φέρνει στο φως μια ανησυχητική πτυχή. Μήπως αυτά τα "εύκολα" τρόφιμα επηρεάζουν τον εγκέφαλό σου πολύ νωρίτερα απ' όσο θα περίμενες;Τι έδειξε η έρευνα; Η μελέτη δημοσιεύτηκε στο επιστημονικό περιοδικό Neurology και πραγματοποίησε αναλύσεις σε 42.853 άτομα, μέσης ηλικίας 48 ετών, που δεν είχαν διαγνωστεί με Πάρκινσον στην αρχή της παρακολούθησης. Οι συμμετέχοντες ακολούθησαν τη μελέτη για έως και 26 χρόνια, καταγράφοντας ανά τακτά χρονικά διαστήματα τη διατροφή τους και την κατάσταση της υγείας τους. Οι ερευνητές εντόπισαν συσχετίσεις ανάμεσα στην υψηλή κατανάλωση υπερεπεξεργασμένων τροφίμων και την εμφάνιση πρώιμων συμπτωμάτων της νόσου Πάρκινσον - μιας φάσης που προηγείται των πιο γνωστών συμπτωμάτων...

πριν από  14 ώρες 11 λεπτά

Iatropedia.gr

Τι έδειξε μελέτη σε χιλιάδες εθελοντές. Ποια τρόφιμα συνδέονται με τα πρόδρομα συμπτώματα της νόσου. Οι άνθρωποι που τρώνε πολλά υπερεπεξεργασμένα τρόφιμα, όπως δημητριακά πρωινού με ζάχαρη, μπισκότα και χοτ ντογκ, μπορεί να διατρέχουν αυξημένο κίνδυνο να παρουσιάσουν νόσο Πάρκινσον, αναφέρει διεθνής ομάδα επιστημόνων. Εξετάζοντας την υγεία χιλιάδων 40άρηδων τους...

Palo News Digest

⭐⭐⭐⭐⭐
Μην χάνεις τις ειδήσεις που σε ενδιαφέρουν, σε περιλήψεις στο κινητό σου! News Digest με τις σημαντικότερες ειδήσεις 3 φορές / ημέρα, ζωντανή Ροή με τη θεματολογία που σε ενδιαφέρει, Ηot Τopics από τα σημαντικότερα γεγονότα, Ροή Video και Offline πρόσβαση.

Σχόλια (0)

Κάντε Login για να αφήσετε το σχόλιό σας

 
 

Σχετικά Θέματα

    Από την ενότητα: Υγεία
    Palo presentation