πριν από  13 ώρες 16 λεπτά

Onmed.gr

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ


Ερευνητές εξέτασαν κάποιες από τις πιο δημοφιλείς γεύσεις στο άτμισμα Απαντήσεις στο ερώτημα αν ορισμένες χημικές ουσίες, που χρησιμοποιούνται ως γεύσεις στα ηλεκτρονικά τσιγάρα, μπορεί να είναι εξαρτησιογόνες, δίνει νέα αμερικανική μελέτη. Ερευνητές από την Ιατρική Σχολή "Joan C. Edwards" του πανεπιστημίου Μάρσαλ της Δυτικής Βιρτζίνια, μελέτησαν κατά πόσο δημοφιλείς γεύσεις όπως η βανίλια και το κεράσι, μπορούν να πυροδοτήσουν το σύστημα ανταμοιβής του εγκεφάλου σε έφηβα ποντίκια, ακόμα και χωρίς την παρουσία νικοτίνης. Οι επιστήμονες διαπίστωσαν ότι κάποιες από αυτές τις γεύσεις από μόνες τους θα μπορούσαν να ενεργοποιήσουν την παραγωγή ντοπαμίνης, που είναι ο κύριος νευροδιαβιβαστής ο οποίος σχετίζεται με το κέντρο ευχαρίστησης του εγκεφάλου, εγείροντας έτσι ανησυχίες σχετικά με τη δυνατότητά τους να καλλιεργήσουν συμπεριφορές που μοιάζουν με εθισμό. Ειδικά η γεύση βανίλιας, ενίσχυσε σημαντικά τέτοιου είδους συμπεριφορές...

Palo News Digest

⭐⭐⭐⭐⭐
Μην χάνεις τις ειδήσεις που σε ενδιαφέρουν, σε περιλήψεις στο κινητό σου! News Digest με τις σημαντικότερες ειδήσεις 3 φορές / ημέρα, ζωντανή Ροή με τη θεματολογία που σε ενδιαφέρει, Ηot Τopics από τα σημαντικότερα γεγονότα, Ροή Video και Offline πρόσβαση.

Σχόλια (0)

Κάντε Login για να αφήσετε το σχόλιό σας

 
 

Σχετικά Θέματα

    Από την ενότητα: Υγεία
    Palo presentation