Ποιο είναι το πιο "επικίνδυνο" τυρί του κόσμου
Η Σαρδηνία, με τις λευκές ακτές και τα άγρια βουνά της, φιλοξενεί μία από τις πιο παράξενες και παραδοσιακές γεύσεις του κόσμου: το casu marzu, ένα τυρί γεμάτο ζωντανά σκουλήκια, που το 2009 μπήκε στο Βιβλίο Ρεκόρ Γκίνες ως το πιο επικίνδυνο τυρί. Η δημιουργία του casu marzu Οι μύγες Piophila casei γεννούν τα αυγά τους σε ρωγμές ώριμου fiore sardo, ενός τοπικού πεκορίνο. Οι προνύμφες που εκκολάπτονται, τρυπούν και διασπούν τις πρωτείνες του τυριού, δημιουργώντας μία μαλακή, κρεμώδη υφή. Ο τυροκόμος σπάει το πάνω μέρος για να αποκαλύψει την τυρομάζα, ενώ τα σκουλήκια κινούνται ζωηρά - μια εμπειρία όχι για τους λιγόψυχους. Γεύση και κινδύνοι Παρά την αρχική αηδία που προκαλεί, το casu marzu προσφέρει έντονη, πικάντικη γεύση με μακρά επίγευση. Κάποιοι το θεωρούν αφροδισιακό, αν και εκφράζονται ανησυχίες για πιθανούς κινδύνους στην υγεία, καθώς τα σκουλήκια μπορεί θεωρητικά να προκαλέσουν εντερικά προβλήματα. Ωστόσο, δεν έχουν αναφερθεί...
ΛΕΞΕΙΣ ΚΛΕΙΔΙΑ
Palo News Digest
⭐⭐⭐⭐⭐Σχετικά Θέματα
Palo News Digest
Επιστήμη
- environment(63)
- space(0)
- Περιβάλλον(0)
- Τεχνολογία(77)
- Υγεία(320)





Σχόλια (0)
Κάντε Login για να αφήσετε το σχόλιό σας
Μπορείς να κάνεις login εδώ ή κάνε εγγραφή από εδώ.