Πόση κατανάλωση τυριού προστατεύει τον εγκέφαλο από άνοια
Τι έδειξε πρόσφατη μελέτη Εάν αγαπάτε το τυρί, οι Ιάπωνες επιστήμονες σας δίνουν έναν ακόμη λόγο για να το καταναλώνετε πιο συχνά. Σύμφωνα με πρόσφατη μελέτη, η κατανάλωση τυριού μία φορά την εβδομάδα μπορεί να μειώσει τον κίνδυνο εμφάνισης άνοιας. Η μελέτη Στη μελέτη τους, που δημοσιεύτηκε στο Nutrients, οι ερευνητές εξέτασαν σχεδόν 8.000 συμμετέχοντες, οι μισοί από τους οποίους δεν κατανάλωναν τυρί, ενώ οι άλλοι μισοί κατανάλωναν τουλάχιστον μία φορά την εβδομάδα. Μετά από τρία χρόνια, διαπίστωσαν ότι:Όσοι κατανάλωναν τυρί είχαν 24% λιγότερες πιθανότητες να αναπτύξουν άνοια σε σύγκριση με όσους δεν κατανάλωναν τυρί.Μέχρι το τέλος της μελέτης, το 3,39% όσων έτρωγαν τυρί ανέπτυξαν άνοια, σε σύγκριση με το 4,45% όσων δεν έτρωγαν. Η ερευνητική ομάδα έλαβε επίσης υπόψη τις διατροφικές συνήθειες, όπως την ποσότητα φρούτων, λαχανικών, κρέατος ή ψαριού που κατανάλωναν οι συμμετέχοντες. Μετά από αυτά τα στοιχεία, διαπίστωσαν ότι η κατανάλωση...
ΛΕΞΕΙΣ ΚΛΕΙΔΙΑ
Palo News Digest
⭐⭐⭐⭐⭐Σχετικά Θέματα
Palo News Digest
Επιστήμη
- environment(102)
- space(0)
- Περιβάλλον(0)
- Τεχνολογία(135)
- Υγεία(502)





Σχόλια (0)
Κάντε Login για να αφήσετε το σχόλιό σας
Μπορείς να κάνεις login εδώ ή κάνε εγγραφή από εδώ.