Πόσο χρόνο πρέπει να μουλιάζουν τα φασόλια πριν τα μαγειρέψουμε;
Τα φασόλια προκαλούν αέρια λόγω της παρουσίας ολιγοσακχαριτών, κυρίως ραφινόζης και σταχυόζης. Πρόκειται για σύνθετους υδατάνθρακες που το ανθρώπινο σώμα δεν μπορεί να χωνέψει ικανοποιητικά από μόνο του. Όταν φτάνουν στο παχύ έντερο, οι ολιγοσακχαρίτες ζυμώνονται από τα βακτήρια που υπάρχουν στο γαστρεντερικό σύστημα, ως μέρος μιας φυσικής διαδικασίας. Το πρόβλημα είναι πως αυτή η ζύμωση παράγει αέρια παραπροϊόντα, όπως διοξείδιο του άνθρακα, μεθάνιο και υδρογόνο. ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ Αυτά τα αέρια ευθύνονται για το φούσκωμα και τις ενοχλήσεις που νιώθουν κάποιοι μετά την κατανάλωση φασολιών. Γι' αυτό συνιστάται να τα μουλιάζεις καλά σε άφθονο νερό πριν τα βάλεις στην κατσαρόλα ή τη χύτρα.Πόσο χρόνο πρέπει να μουλιάζουν τα φασόλια; Πολλοί αναρωτιούνται πόσο χρόνο πρέπει να τα αφήνουν στο νερό. Το ιδανικό είναι να μουλιάσεις τα φασόλια από το προηγούμενο βράδυ πριν από το μαγείρεμα. Έτσι θα έχεις αρκετό χρόνο πριν τα...
ΛΕΞΕΙΣ ΚΛΕΙΔΙΑ
Πολυμέσα

Palo News Digest
⭐⭐⭐⭐⭐Σχετικά Θέματα
Palo News Digest
Επιστήμη
- environment(51)
- space(0)
- Περιβάλλον(0)
- Τεχνολογία(151)
- Υγεία(409)

Σχόλια (0)
Κάντε Login για να αφήσετε το σχόλιό σας
Μπορείς να κάνεις login εδώ ή κάνε εγγραφή από εδώ.