πριν από  9 ώρες 27 λεπτά

Iefimerida.gr

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ


Τα φασόλια προκαλούν αέρια λόγω της παρουσίας ολιγοσακχαριτών, κυρίως ραφινόζης και σταχυόζης. Πρόκειται για σύνθετους υδατάνθρακες που το ανθρώπινο σώμα δεν μπορεί να χωνέψει ικανοποιητικά από μόνο του. Όταν φτάνουν στο παχύ έντερο, οι ολιγοσακχαρίτες ζυμώνονται από τα βακτήρια που υπάρχουν στο γαστρεντερικό σύστημα, ως μέρος μιας φυσικής διαδικασίας. Το πρόβλημα είναι πως αυτή η ζύμωση παράγει αέρια παραπροϊόντα, όπως διοξείδιο του άνθρακα, μεθάνιο και υδρογόνο. ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ Αυτά τα αέρια ευθύνονται για το φούσκωμα και τις ενοχλήσεις που νιώθουν κάποιοι μετά την κατανάλωση φασολιών. Γι' αυτό συνιστάται να τα μουλιάζεις καλά σε άφθονο νερό πριν τα βάλεις στην κατσαρόλα ή τη χύτρα.Πόσο χρόνο πρέπει να μουλιάζουν τα φασόλια; Πολλοί αναρωτιούνται πόσο χρόνο πρέπει να τα αφήνουν στο νερό. Το ιδανικό είναι να μουλιάσεις τα φασόλια από το προηγούμενο βράδυ πριν από το μαγείρεμα. Έτσι θα έχεις αρκετό χρόνο πριν τα...

Palo News Digest

⭐⭐⭐⭐⭐
Μην χάνεις τις ειδήσεις που σε ενδιαφέρουν, σε περιλήψεις στο κινητό σου! News Digest με τις σημαντικότερες ειδήσεις 3 φορές / ημέρα, ζωντανή Ροή με τη θεματολογία που σε ενδιαφέρει, Ηot Τopics από τα σημαντικότερα γεγονότα, Ροή Video και Offline πρόσβαση.

Σχόλια (0)

Κάντε Login για να αφήσετε το σχόλιό σας

 
 

Σχετικά Θέματα

    Από την ενότητα: Υγεία
      Palo presentation