Πόσο υγιεινό είναι ένα κολοκύθι; Περισσότερο από όσο του φαίνεται
Με την ήπια γεύση του και την υψηλή περιεκτικότητα σε νερό, το κολοκυθάκι μοιάζει να μην έχει τεράστια διατροφική αξία. Ωστόσο, αυτό το καλοκαιρινός λαχανικό (αν και από βοτανικής άποψης θεωρείται φρούτο) προσφέρει τεράστια οφέλη: μειώνει τις φλεγμονές, προστατεύει την όραση και συμβάλλει στην καλή μεταβολική υγεία. Πλούσιο σε αντιοξειδωτικά Από την αρχαιότητα, το κολοκυθάκι χρησιμοποιούνταν στην παραδοσιακή ιατρική για τις αντιφλεγμονώδεις, αντιικές και αντιμικροβιακές του ιδιότητες. Σήμερα, η επιστήμη αποδίδει αυτά τα οφέλη στην υψηλή περιεκτικότητά του σε αντιοξειδωτικά όπως η βιταμίνη C, η βήτα-καροτίνη, η λουτείνη και η ζεαξανθίνη. Αυτές οι ενώσεις προστατεύουν τα κύτταρα από βλάβες που προκαλούν οι ελεύθερες ρίζες και ενισχύουν το ανοσοποιητικό. Μισό μέτριο κολοκυθάκι περιέχει περίπου 15 mg βιταμίνης C - σχεδόν το 20% της συνιστώμενης ημερήσιας ποσότητας για τους ενήλικες. Η βήτα-καροτίνη, η λουτείνη και η ζεαξανθίνη ανήκουν...
ΛΕΞΕΙΣ ΚΛΕΙΔΙΑ

Palo News Digest
⭐⭐⭐⭐⭐Σχετικά Θέματα
Palo News Digest
Επιστήμη
- environment(15)
- space(0)
- Περιβάλλον(0)
- Τεχνολογία(76)
- Υγεία(336)

Σχόλια (0)
Κάντε Login για να αφήσετε το σχόλιό σας
Μπορείς να κάνεις login εδώ ή κάνε εγγραφή από εδώ.