πριν από  4 ώρες 8 λεπτά

Lamiareport

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ


Με την ήπια γεύση του και την υψηλή περιεκτικότητα σε νερό, το κολοκυθάκι μοιάζει να μην έχει τεράστια διατροφική αξία. Ωστόσο, αυτό το καλοκαιρινός λαχανικό (αν και από βοτανικής άποψης θεωρείται φρούτο) προσφέρει τεράστια οφέλη: μειώνει τις φλεγμονές, προστατεύει την όραση και συμβάλλει στην καλή μεταβολική υγεία. Πλούσιο σε αντιοξειδωτικά Από την αρχαιότητα, το κολοκυθάκι χρησιμοποιούνταν στην παραδοσιακή ιατρική για τις αντιφλεγμονώδεις, αντιικές και αντιμικροβιακές του ιδιότητες. Σήμερα, η επιστήμη αποδίδει αυτά τα οφέλη στην υψηλή περιεκτικότητά του σε αντιοξειδωτικά όπως η βιταμίνη C, η βήτα-καροτίνη, η λουτείνη και η ζεαξανθίνη. Αυτές οι ενώσεις προστατεύουν τα κύτταρα από βλάβες που προκαλούν οι ελεύθερες ρίζες και ενισχύουν το ανοσοποιητικό. Μισό μέτριο κολοκυθάκι περιέχει περίπου 15 mg βιταμίνης C - σχεδόν το 20% της συνιστώμενης ημερήσιας ποσότητας για τους ενήλικες. Η βήτα-καροτίνη, η λουτείνη και η ζεαξανθίνη ανήκουν...

Palo News Digest

⭐⭐⭐⭐⭐
Μην χάνεις τις ειδήσεις που σε ενδιαφέρουν, σε περιλήψεις στο κινητό σου! News Digest με τις σημαντικότερες ειδήσεις 3 φορές / ημέρα, ζωντανή Ροή με τη θεματολογία που σε ενδιαφέρει, Ηot Τopics από τα σημαντικότερα γεγονότα, Ροή Video και Offline πρόσβαση.

Σχόλια (0)

Κάντε Login για να αφήσετε το σχόλιό σας

 
 

Σχετικά Θέματα

    Από την ενότητα: Υγεία
    Palo presentation