Πράσινο και μαύρο τσάι: Ποιο είναι πιο ωφέλιμο;
Το πράσινο και το μαύρο τσάι προσφέρουν παρόμοια οφέλη για την υγεία. Μπορούν να μας βοηθήσουν να ενισχύσουμε τη συγκέντρωσή μας, να προστατεύσουμε την καρδιά μας και να μειώσουμε τον κίνδυνο εμφάνισης ορισμένων χρόνιων παθήσεων, χάρη στην πλούσια περιεκτικότητά τους σε αντιοξειδωτικά. Αν και προέρχονται από το ίδιο φυτό, οι διαφορές στην επεξεργασία, την παρασκευή και τη γεύση τους καθορίζουν και τις ιδιαίτερες ιδιότητές τους. Ας δούμε πιο αναλυτικά σε τι ξεχωρίζει το καθένα και πώς μπορούμε να επιλέξουμε εκείνο που μας ταιριάζει περισσότερο.Επεξεργασία Το μαύρο τσάι περνά από διαδικασία οξείδωσης. Τα φύλλα του εκτίθενται στον αέρα, με αποτέλεσμα να σκουραίνουν και να αποκτούν πιο έντονη, γεμάτη γεύση. Το πράσινο τσάι υφίσταται ελάχιστη ή καθόλου οξείδωση. Έτσι διατηρεί τη φυσική του πράσινη απόχρωση και προσφέρει πιο απαλή, φρέσκια γεύση.Άρωμα και γευστικό προφίλ Το μαύρο τσάι έχει έντονη, πλούσια γεύση. Ανάλογα με τον χρόνο...
ΛΕΞΕΙΣ ΚΛΕΙΔΙΑ
Πολυμέσα

Palo News Digest
⭐⭐⭐⭐⭐Σχετικά Θέματα
Palo News Digest
Επιστήμη
- environment(60)
- space(0)
- Περιβάλλον(0)
- Τεχνολογία(125)
- Υγεία(433)

Σχόλια (0)
Κάντε Login για να αφήσετε το σχόλιό σας
Μπορείς να κάνεις login εδώ ή κάνε εγγραφή από εδώ.