πριν από  12 ώρες 24 λεπτά

Onmed.gr

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ


Τα ωμέγα-3 λιπαρά οξέα υπάρχουν στα ιχθυέλαια και μπορούν να βελτιώσουν την υγεία της καρδιάς με διάφορους τρόπους. Έρευνες ωστόσο, έχουν διαπιστώσει μια σύνδεση μεταξύ υψηλών δόσεων ιχθυελαίων και αυξημένου κινδύνου κολπικής μαρμαρυγής. Οι επιστήμονες δεν έχουν κατανοήσει πλήρως τη σύνδεση και ποιος διατρέχει μεγαλύτερο κίνδυνο. Συνιστούν όμως σε άτομα με ιστορικό κολπικής μαρμαρυγής ή υψηλό κίνδυνο να εμφανίσουν την αρρυθμία, να αποφεύγουν τα ιχθυέλαια. Σύμφωνα με ανασκόπηση του 2022, έχουν πραγματοποιηθεί περισσότερες από 20 κλινικές δοκιμές με διαφορετικά αποτελέσματα. Η πλειοψηφία των στοιχείων δείχνουν τώρα ότι τα οφέλη των ιχθυελαίων για την υγεία της καρδιάς υπερτερούν των ανησυχιών για αυξημένο κίνδυνο κολπικής μαρμαρυγής. Μια 12ετής μελέτη διαπίστωσε ότι όσοι λαμβάνουν συμπληρώματα ιχθυελαίων έχουν περίπου 13% περισσότερες πιθανότητες να αναπτύξουν κολπική μαρμαρυγή από όσους δεν το κάνουν και 5% περισσότερες πιθανότητες να...

Palo News Digest

⭐⭐⭐⭐⭐
Μην χάνεις τις ειδήσεις που σε ενδιαφέρουν, σε περιλήψεις στο κινητό σου! News Digest με τις σημαντικότερες ειδήσεις 3 φορές / ημέρα, ζωντανή Ροή με τη θεματολογία που σε ενδιαφέρει, Ηot Τopics από τα σημαντικότερα γεγονότα, Ροή Video και Offline πρόσβαση.

Σχόλια (0)

Κάντε Login για να αφήσετε το σχόλιό σας

 
 

Σχετικά Θέματα

    Από την ενότητα: Υγεία
    Palo presentation