Προκαλούν τα ιχθυέλαια κολπική μαρμαρυγή; Τι δείχνουν οι μελέτες
Τα ωμέγα-3 λιπαρά οξέα υπάρχουν στα ιχθυέλαια και μπορούν να βελτιώσουν την υγεία της καρδιάς με διάφορους τρόπους. Έρευνες ωστόσο, έχουν διαπιστώσει μια σύνδεση μεταξύ υψηλών δόσεων ιχθυελαίων και αυξημένου κινδύνου κολπικής μαρμαρυγής. Οι επιστήμονες δεν έχουν κατανοήσει πλήρως τη σύνδεση και ποιος διατρέχει μεγαλύτερο κίνδυνο. Συνιστούν όμως σε άτομα με ιστορικό κολπικής μαρμαρυγής ή υψηλό κίνδυνο να εμφανίσουν την αρρυθμία, να αποφεύγουν τα ιχθυέλαια. Σύμφωνα με ανασκόπηση του 2022, έχουν πραγματοποιηθεί περισσότερες από 20 κλινικές δοκιμές με διαφορετικά αποτελέσματα. Η πλειοψηφία των στοιχείων δείχνουν τώρα ότι τα οφέλη των ιχθυελαίων για την υγεία της καρδιάς υπερτερούν των ανησυχιών για αυξημένο κίνδυνο κολπικής μαρμαρυγής. Μια 12ετής μελέτη διαπίστωσε ότι όσοι λαμβάνουν συμπληρώματα ιχθυελαίων έχουν περίπου 13% περισσότερες πιθανότητες να αναπτύξουν κολπική μαρμαρυγή από όσους δεν το κάνουν και 5% περισσότερες πιθανότητες να...
ΛΕΞΕΙΣ ΚΛΕΙΔΙΑ
Πολυμέσα

Palo News Digest
⭐⭐⭐⭐⭐Σχετικά Θέματα
Palo News Digest
Επιστήμη
- environment(30)
- space(0)
- Περιβάλλον(0)
- Τεχνολογία(84)
- Υγεία(295)

Σχόλια (0)
Κάντε Login για να αφήσετε το σχόλιό σας
Μπορείς να κάνεις login εδώ ή κάνε εγγραφή από εδώ.