Το κρέας στα κάρβουνα είναι αδιαμφισβήτητα αγαπημένη ελληνική λιχουδιά. Για να την χαρούμε, όμως, πρέπει να έχουμε κατά νου κάποια βασικά πράγματα σε θέματα υγείας γύρω από το ψήσιμο. Τα κακοψημένα ή ακατάλληλα παρασκευασμένα κρέατα μπορεί να οδηγήσουν σε τροφική δηλητηρίαση. Επίσης, η κατανάλωση υπερβολικά ψημένου (καρβουνιασμένου) κρέατος έχει συνδεθεί με αυξημένο...
Οι καλύτερες πρωτείνες και τα πιο υγιεινά συνοδευτικά. Γιατί έχει σημασία το καλό καθάρισμα της σχάρας. Τσικνοπέμπτη σήμερα και από το πρωί γίνεται χαμός στα απανταχού κρεοπωλεία και μανάβικα, καθώς κορυφώνονται οι προετοιμασίες πριν το ψήσιμο στα κάρβουνα. Αν και αυτό αντικειμενικά αποτελεί έναν τους νοστιμότερους τρόπους μαγειρέματος, καλό είναι να τηρούμε...
Newsroom | email: [email protected] Η Τσικνοπέμπτη είναι εδώ και οι περισσότεροι έχουν κάνει ήδη τις ετοιμασίες τους για κρεοφαγία με ψήσιμο στα κάρβουνα. Αμερικανοί επιστήμονες, όμως, έρχονται να ανατρέψουν αυτήν την αγαπημένη συνήθεια και υποστηρίζουν ότι τα κρέατα που έχουν ψηθεί στα κάρβουνα μπορεί, εν δυνάμει, να προκαλέσουν καρκίνο στα νεφρά! Πώς έγινε η...
Η Τσικνοπέμπτη έφτασε και οι περισσότεροι έχουν κάνουν τις ετοιμασίες τους για κρεοφαγία με ψήσιμο στα κάρβουνα Η Τσικνοπέμπτη είναι κάτι σαν... προπόνηση για το Πάσχα! Αλλά έρευνα που διεξήχθη από το Πανεπιστήμιο του Τέξας υποστηρίζει ότι όταν τα κόκκινα κρέατα ψήνονται στα κάρβουνα παράγονται καρκινογόνες ουσίες, τις οποίες τα νεφρά, θα πρέπει να καταβάλουν...
Ξεροψημένες στη θράκα μπριζόλες, πανσέτες, παϊδάκια, σουβλάκια, κοντοσούβλια, μπιφτέκια, σουτζουκάκια κι άλλες νοστιμιές της ημέρας. Πόσο υγιεινή είναι όμως αυτή η τσίκνα; Σίγουρα δεν είναι ωφέλιμη για τον ψήστη, η οποία σε συνδυασμό με την κάπνα, είναι καρκινογόνος για τα πνευμόνια, κι ας μην είναι καπνιστής. Τα καρκινογόνα όμως δεν είναι μόνο στη τσίκνα και την...
Τσικνοπέμπτη. Μια μέρα ωδή στην κρεατοφαγία και στο κάρβουνο. Μια μέρα που οι Έλληνες το ρίχνουν έξω. Μέρες πριν, την Τσικνοπέμπτη, αναρωτιούνται για τον καιρό και κάνουν τα σχέδια τους, για την περάσουν με μπόλικη τσίκνα. Τσικνοπέμπτη είναι η Πέμπτη της δεύτερης εβδομάδας του Τριωδίου (οι τρεις εβδομάδες που συμπεριλαμβάνονται στο τριώδιο είναι, η Απολυτή ή...
Newsroom | email: [email protected] Η Τσικνοπέμπτη είναι εδώ και αν μη τι άλλο, το ψήσιμο στα κάρβουνα είναι ένας από τους νοστιμότερους τρόπους μαγειρέματος. Αρκεί, όμως, να τηρούνται ορισμένοι κανόνες, ειδάλλως μπορεί να αποδειχθεί επιζήμιος για την υγεία. Αυτό αναφέρουν επιστήμονες από το Πανεπιστήμιο Χάρβαρντ, οι οποίοι παρέχουν σωτήριες συμβουλές. Να ποιες...
Τσικνοπέμπτη σήμερα, κάτι σαν... μίνι Πάσχα, αφού η ελληνική παράδοση θέλει τις ψησταριές να παίρνουν φωτιά και η μυρωδιές από τα ψητά να γεμίζουν την ατμόσφαιρα. Bigstock Το κρέας στα κάρβουνα είναι αδιαμφισβήτητα αγαπημένη ελληνική λιχουδιά. Για να την χαρούμε, όμως, πρέπει να έχουμε κατά νου κάποια βασικά πράγματα σε θέματα υγείας γύρω από το ψήσιμο. Τα...
Palo News Digest
⭐⭐⭐⭐⭐Σχετικά Θέματα
Palo News Digest
Επιστήμη
- environment(37)
- space(0)
- Περιβάλλον(0)
- Τεχνολογία(111)
- Υγεία(324)
Σχόλια (0)
Κάντε Login για να αφήσετε το σχόλιό σας
Μπορείς να κάνεις login εδώ ή κάνε εγγραφή από εδώ.