Προβιοτικά παντού: Μύθος ή Επιστήμη;
Τα τελευταία χρόνια ακούμε συνεχώς για τα προβιοτικά. Τα βρίσκουμε σε γιαούρτια, ροφήματα, κάψουλες, ακόμα και σε καλλυντικά. Η εικόνα που έχει δημιουργηθεί είναι ότι αποτελούν τη "μαγική λύση" για κάθε πρόβλημα υγείας. Όμως, τι ισχύει πραγματικά;Τι είναι τα προβιοτικά Με απλά λόγια, προβιοτικά είναι ζωντανά μικρόβια που, όταν τα καταναλώνουμε σε σωστές ποσότητες, μπορούν να μας κάνουν καλό. Δεν εγκαθίστανται μόνιμα στο έντερό μας, αλλά καθώς περνούν, "συνεργάζονται" με τα κύτταρα του οργανισμού μας και επηρεάζουν θετικά το ανοσοποιητικό και την ισορροπία της εντερικής χλωρίδας. Τα προβιοτικά τα συναντάμε κυρίως σε τρόφιμα που έχουν υποστεί ζύμωση. Στην Ελλάδα, το πιο χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι το παραδοσιακό γιαούρτι, το οποίο περιέχει ζωντανές καλλιέργειες βακτηρίων. Εξίσου πλούσιο είναι το κεφίρ, ένα γαλακτοκομικό ρόφημα που κερδίζει ολοένα και περισσότερους φίλους. Άλλες πηγές είναι το ξινολάχανο, οι τουρσίδες λαχανικών, το...
ΛΕΞΕΙΣ ΚΛΕΙΔΙΑ
Πολυμέσα

Palo News Digest
⭐⭐⭐⭐⭐Σχετικά Θέματα
Palo News Digest
Επιστήμη
- environment(13)
- space(0)
- Περιβάλλον(0)
- Τεχνολογία(113)
- Υγεία(329)

Σχόλια (0)
Κάντε Login για να αφήσετε το σχόλιό σας
Μπορείς να κάνεις login εδώ ή κάνε εγγραφή από εδώ.