Πως ένα γεύμα με πολλά λιπαρά επηρεάζει τον εγκέφαλο - Το πείραμα με το "milkshake βόμβα"
Είναι πλέον αποδεδειγμένο ότι η κατανάλωση ενός γεύματος με υψηλή περιεκτικότητα σε κορεσμένα λιπαρά μπορεί να είναι κακή για την υγεία της καρδιάς μας. Μια νέα επιστημονική μελέτη αποκαλύπτει ότι ακόμη και ένα μόνο γεύμα με υψηλή περιεκτικότητα σε λιπαρά μπορεί να επηρεάσει τη ροή του αίματος στον εγκέφαλο, αυξάνοντας δυνητικά τον κίνδυνο για εγκεφαλικό επεισόδιο και άνοια. Τα λιπαρά αποτελούν βασικό συστατικό της διατροφής μας, καθώς προσφέρουν συμπυκνωμένη ενέργεια, συμβάλλουν στη μεταφορά βιταμινών και, όταν αποθηκεύονται, προστατεύουν τα όργανα και βοηθούν στη ρύθμιση της θερμοκρασίας του σώματος. Ωστόσο, δεν έχουν όλα τα λίπη την ίδια επίδραση στον οργανισμό. Τα κορεσμένα λιπαρά (π.χ. ζωικά λίπη) και τα ακόρεστα (μονοακόρεστα και πολυακόρεστα) διαφέρουν τόσο στη χημική δομή όσο και στις επιπτώσεις τους στην υγεία. Η υπερκατανάλωση κορεσμένων λιπαρών - όπως αυτά που περιέχονται σε πίτσες, μπέργκερ και άλλα τυπικά "φαστ φουντ" -...
ΛΕΞΕΙΣ ΚΛΕΙΔΙΑ

Palo News Digest
⭐⭐⭐⭐⭐Σχετικά Θέματα
Palo News Digest
Επιστήμη
- environment(7)
- space(0)
- Περιβάλλον(0)
- Τεχνολογία(22)
- Υγεία(103)

Σχόλια (0)
Κάντε Login για να αφήσετε το σχόλιό σας
Μπορείς να κάνεις login εδώ ή κάνε εγγραφή από εδώ.