πριν από  2 ημέρες 12 ώρες

Thestival.gr

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ


Υπάρχουν διάφοροι παράγοντες που μπορεί να επηρεάσουν την ποιότητα και την υφή στη σοκολάτα. Ας δούμε, λοιπόν, πώς πρέπει να φυλάσσεται και πώς συντηρείται. Η σοκολάτα πρέπει να φυλάσσεται σε δροσερό, ξηρό, σκοτεινό και χωρίς οσμές περιβάλλον, προκειμένου να διατηρήσει την ποιότητα, την υφή και τα αρώματά της. Οι ιδανικές συνθήκες συντήρησης είναι θερμοκρασία περιβάλλοντος έως 18-22°C και σχετική υγρασία κάτω από 50-60%. Υψηλότερα επίπεδα υγρασίας μπορεί να δημιουργήσουν λευκά ή γκρίζα σημάδια στην επιφάνειά της. Το νερό καταστρέφει τη δομή και τη γεύση της σοκολάτας, καθώς προκαλεί κρυστάλλωση των σακχάρων και αλλοίωση της υφής, ενώ η άμεση έκθεση στο φως ή στον ήλιο καταστρέφει την ποιότητά της. Επίσης, η σοκολάτα έχει την ιδιότητα να απορροφά εύκολα οσμές από άλλα τρόφιμα (π.χ. αλλαντικά, ψάρια, τυριά, μπαχαρικά), λόγω της λιπαρής σύστασής της. Για τον λόγο αυτό, οι χώροι αποθήκευσης πρέπει να είναι καθαροί, καλά αεριζόμενοι και να...

Palo News Digest

⭐⭐⭐⭐⭐
Μην χάνεις τις ειδήσεις που σε ενδιαφέρουν, σε περιλήψεις στο κινητό σου! News Digest με τις σημαντικότερες ειδήσεις 3 φορές / ημέρα, ζωντανή Ροή με τη θεματολογία που σε ενδιαφέρει, Ηot Τopics από τα σημαντικότερα γεγονότα, Ροή Video και Offline πρόσβαση.

Σχόλια (0)

Κάντε Login για να αφήσετε το σχόλιό σας

 
 

Σχετικά Θέματα

    Από την ενότητα: Υγεία
    Palo presentation