Πώς μας προστατεύουν σαλάτες, λαχανικά και φρούτα από τα καρδιαγγειακά προβλήματα
Πώς επηρεάζουν οι φυτικές ίνες την αθηροσκλήρωση και τις αθηρωματικές πλάκες. Τα ευρήματα νέας μελέτης. Αν θέλετε να έχετε γερή καρδιά, αυξήστε την κατανάλωση τροφίμων όπως τα όσπρια, τα λαχανικά και άλλα προϊόντα πλούσια σε φυτικές ίνες, συνιστούν επιστήμονες από τη Σουηδία. Σε μεγάλη μελέτη που πραγματοποίησαν ανακάλυψαν πως όσοι καταναλώνουν καθημερινά επαρκείς φυτικές ίνες διατρέχουν μειωμένο κίνδυνο να παρουσιάσουν στένωση των στεφανιαίων αρτηριών τους. Η αρτηριοσκλήρυνση οφείλεται στη συσσώρευση λιπωδών ιζημάτων στα εσωτερικά τοιχώματα των αρτηριών όλου του σώματος. Τα λιπώδη ιζήματα δημιουργούν τις λεγόμενες αθηρωματικές πλάκες. Οι πλάκες αυτές παρεμποδίζουν την ελεύθερη ροή του αίματος. Οι πλάκες μπορεί να σχηματιστούν οπουδήποτε στο σώμα, από τον εγκέφαλο έως τα πόδια. Αν αυτές σπάσουν, μπορεί κάποιο θραύσμα να αποκολληθεί, προκαλώντας έμφραγμα ή εγκεφαλικό επεισόδιο. Η νέα μελέτη έδειξε πως όσοι τρώνε πολλές ίνες έχουν και...
ΛΕΞΕΙΣ ΚΛΕΙΔΙΑ
Πολυμέσα

Palo News Digest
⭐⭐⭐⭐⭐Σχετικά Θέματα
Palo News Digest
Επιστήμη
- environment(41)
- space(0)
- Περιβάλλον(0)
- Τεχνολογία(148)
- Υγεία(383)

Σχόλια (0)
Κάντε Login για να αφήσετε το σχόλιό σας
Μπορείς να κάνεις login εδώ ή κάνε εγγραφή από εδώ.