πριν από  1 ημέρα 0 ώρα

Kathimerini.gr

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ


Θα γνωρίζετε ίσως τις ευεργετικές επιδράσεις των ινών στην υγεία του πεπτικού. Ωστόσο, αυτοί οι σύνθετοι υδατάνθρακες έχουν συνδεθεί εδώ και πολύ καιρό και με καλύτερη υγεία της καρδιάς. Οι ερευνητές αρχίζουν τώρα να κατανοούν καλύτερα τους διάφορους μηχανισμούς που εξασφαλίζουν αυτό το όφελος. "Ακόμη και παλαιότερες μελέτες της δεκαετίας του 1950 και του 1960 δείχνουν ότι οι ίνες παίζουν σημαντικό ρόλο στην πρόληψη της καρδιοπάθειας", δηλώνει ο δρ Eric Rimm, καθηγητής Επιδημιολογίας και Διατροφολογίας στη Σχολή Δημόσιας Υγείας T.H. Chan του Χάρβαρντ. Έκτοτε, τα ευρήματα βραχυχρόνιων κλινικών μελετών και πολλών μεγάλων, μακροχρόνιων μελετών παρατήρησης δείχνουν ότι η πλούσια σε ίνες διατροφή μπορεί να μειώσει τον κίνδυνο καρδιακής προσβολής και αγγειακού εγκεφαλικού επεισοδίου έως και 30%. Άλλες μελέτες διερευνούν τώρα ποια ποσότητα και ποιος τύπος ινών κάνουν τη διαφορά. Καταπολεμούν οι ίνες τη φλεγμονή; Μία από τις τελευταίες...

Palo News Digest

⭐⭐⭐⭐⭐
Μην χάνεις τις ειδήσεις που σε ενδιαφέρουν, σε περιλήψεις στο κινητό σου! News Digest με τις σημαντικότερες ειδήσεις 3 φορές / ημέρα, ζωντανή Ροή με τη θεματολογία που σε ενδιαφέρει, Ηot Τopics από τα σημαντικότερα γεγονότα, Ροή Video και Offline πρόσβαση.

Σχόλια (0)

Κάντε Login για να αφήσετε το σχόλιό σας

 
 

Σχετικά Θέματα

    Από την ενότητα: Υγεία
    Palo presentation