Καλοκαίρι και συντήρηση τροφίμων: Γιατί πρέπει να αποφεύγετε τη μεμβράνη
Από τυρί μέχρι φρούτα, όλα τα τρόφιμα που δεν πρέπει ποτέ να τυλίγετε σε μεμβράνη το καλοκαίρι Καθώς η θερμοκρασία ανεβαίνει, αλλάζουν και οι κανόνες στην κουζίνα - ειδικά όταν πρόκειται για την αποθήκευση τροφίμων. Μια καθημερινή συνήθεια, όπως η χρήση πλαστικής μεμβράνης, μπορεί το καλοκαίρι να αποδειχθεί όχι απλώς αναποτελεσματική, αλλά και επικίνδυνη. Σύμφωνα με ειδικούς αλλά και δημοσιεύματα όπως της Corriere della Sera, η πλαστική μεμβράνη - κατασκευασμένη κυρίως από PVC ή πολυαιθυλένιο - ναι μεν απομονώνει τα τρόφιμα από τον αέρα και τις οσμές, αλλά δημιουργεί ένα υγρό και θερμό περιβάλλον ιδανικό για την ανάπτυξη μούχλας και βακτηρίων. Το πρόβλημα εντείνεται όταν χρησιμοποιείται για να καλυφθούν ζεστά φαγητά ή τρόφιμα ευπαθή στη θερμότητα.Τι να μην κάνετε Μην καλύπτετε ζεστά φαγητά με μεμβράνη - η υγρασία και η θερμοκρασία εγκλωβίζονται, ενισχύοντας την αλλοίωση. Μην αποθηκεύετε φρέσκα τυριά, όπως ρικότα, τυλιγμένα σε...
ΛΕΞΕΙΣ ΚΛΕΙΔΙΑ
Η ζέστη και οι καύσωνες του καλοκαιριού απαιτούν αυξημένη προσοχή, μεταξύ άλλων και στο πώς συντηρούμε τα φαγητά - από το τυρί μέχρι τα φρούτα -, που συνήθως τυλίγουμε σε μεμβράνη. Ωστόσο, η ακατάλληλη χρήση της μπορεί να θέσει σε κίνδυνο την ποιότητα και την ασφάλεια σε πολλά τρόφιμα. Η μεμβράνη στα τρόφιμα το καλοκαίρι μπορεί να αλλοιώσει την υφή και τη γεύση τους...
Πολυμέσα

Palo News Digest
⭐⭐⭐⭐⭐Σχετικά Θέματα
Palo News Digest
Επιστήμη
- environment(53)
- space(0)
- Περιβάλλον(0)
- Τεχνολογία(146)
- Υγεία(330)

Σχόλια (0)
Κάντε Login για να αφήσετε το σχόλιό σας
Μπορείς να κάνεις login εδώ ή κάνε εγγραφή από εδώ.