Πώς να τρώμε περισσότερο κολοκυθόσπορο
Ο κολοκυθόσπορος είναι μικρός, αλλά γεμάτος θρεπτική αξία. Περιέχει πρωτείνη, φυτικές ίνες, ωφέλιμα λιπαρά, μαγνήσιο, ψευδάργυρο και φώσφορο, ενώ προσφέρει πολύτιμα φυτοθρεπτικά συστατικά, όπως φυτοστερόλες και πολυφαινόλες. Μια μικρή χούφτα (περίπου 30 γραμμάρια) την ημέρα αρκεί για να καλύψει σημαντικό μέρος των ημερήσιων αναγκών μας σε μαγνήσιο, ψευδάργυρο και καλά λιπαρά. Μπορούμε να τον απολαμβάνουμε με πολλούς τρόπους - ωμό, ψημένο, με ή χωρίς φλούδα - ανάλογα με τη γεύση και την υφή που προτιμάμε.Ολόκληρος ή καθαρισμένος; Οι κολοκυθόσποροι υπάρχουν σε δύο βασικές μορφές. Και οι δύο εκδοχές είναι εξαιρετικά θρεπτικές και αποτελούν μια πολύ καλή επιλογή για όσους θέλουμε να αυξήσουμε την πρόσληψη φυτικών πρωτεϊνών και υγιεινών λιπαρών. *Ολόκληροι σπόροι: Έχουν το χαρακτηριστικό λευκό ή μπεζ περίβλημα, που τους δίνει μια επιπλέον τραγανή υφή. Είναι πιο πλούσιοι σε φυτικές ίνες και κάλιο, ενώ περιέχουν και λίγο περισσότερη ποσότητα...
ΛΕΞΕΙΣ ΚΛΕΙΔΙΑ
Πολυμέσα
Palo News Digest
⭐⭐⭐⭐⭐Σχετικά Θέματα
Palo News Digest
Επιστήμη
- environment(22)
- space(0)
- Περιβάλλον(0)
- Τεχνολογία(94)
- Υγεία(348)





Σχόλια (0)
Κάντε Login για να αφήσετε το σχόλιό σας
Μπορείς να κάνεις login εδώ ή κάνε εγγραφή από εδώ.