Πώς θα βελτιώσετε την απορρόφηση ασβεστίου
Το ασβέστιο αποτελεί βασικό δομικό συστατικό των οστών. Είναι απαραίτητο για την υγεία των οστών και την καλή λειτουργία του νευρικού συστήματος, συμβάλλει στην πήξη του αίματος και στην ορμονική λειτουργία. Βοηθά επίσης στη ρύθμιση της αρτηριακής πίεσης, στην πρόληψη της καρδιαγγειακής νόσου, της οστεοπόρωσης, της δυσκοιλιότητας και κάποιων μορφών καρκίνου. Κάθε άνθρωπος έχει ανάγκη από διαφορετικές ποσότητες ασβεστίου, αναλόγως με τη φάση της ζωής του. Μεγαλύτερες απαιτήσεις σε ασβέστιο έχουν τα παιδιά, οι έφηβοι, οι έγκυες και θηλάζουσες μητέρες, καθώς και οι γυναίκες μεγαλύτερης ηλικίας, στο στάδιο της εμμηνόπαυσης. Καλές πηγές ασβεστίου αποτελούν τα γάλα και τα προϊόντα του, όλα τα τυριά και ιδιαίτερα τα κίτρινα, τα ιχθυέλαια, τα ψάρια, κυρίως τα μικρά που μπορούν να καταναλωθούν με το κόκαλο αλλά και ο σολομός, οι ξηροί καρποί όπως αμύγδαλα και καρύδια, τα ξερά φασόλια, τα λαχανικά και ειδικά το μπρόκολο και το κινέζικο λάχανο...
ΛΕΞΕΙΣ ΚΛΕΙΔΙΑ
Πολυμέσα

Palo News Digest
⭐⭐⭐⭐⭐Σχετικά Θέματα
Palo News Digest
Επιστήμη
- environment(30)
- space(0)
- Περιβάλλον(0)
- Τεχνολογία(160)
- Υγεία(416)

Σχόλια (0)
Κάντε Login για να αφήσετε το σχόλιό σας
Μπορείς να κάνεις login εδώ ή κάνε εγγραφή από εδώ.