πριν από  6 ώρες 53 λεπτά

Ygeia-sos.gr

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ


Οι ταπεινές, καθημερινές ρίζες που μεγαλώνουν κάτω από το χώμα και που οι πρόγονοί μας έτρωγαν χωρίς να ξέρουν πως τρέφουν όχι μόνο το σώμα τους, αλλά και τα τρισεκατομμύρια μικρόβια που κατοικούν μέσα τους. Σήμερα ξέρουμε ότι το μικροβίωμα του εντέρου είναι ένα δεύτερο όργανο - και οι ρίζες είναι το αγαπημένο του φαγητό. Ας ξεκινήσουμε με το καρότο. Πίσω από το πορτοκαλί του χρώμα κρύβονται πρεβιοτικές ίνες, κυρίως πηκτίνη, που βοηθούν τα καλά βακτήρια να παράγουν βουτυρικό οξύ, τη βασική τροφή των εντεροκυττάρων. Το βουτυρικό ενισχύει τη φραγή του εντέρου, μειώνει τις φλεγμονές και προστατεύει από μεταβολικά νοσήματα. Όσο πιο τραγανό και ωμό το καρότο, τόσο πιο ισχυρή η δράση του στο μικροβίωμα. Δεύτερο, το ραπανάκι. Αυτή η πικάντικη μικρή ρίζα λειτουργεί σαν φυσικό αντιβιοτικό χωρίς να καταστρέφει τη μικροβιακή ισορροπία. Οι γλυκοσινολάτες του μετατρέπονται σε ισοθειοκυανικά, ενώσεις που εμποδίζουν την ανάπτυξη παθογόνων και...

Palo News Digest

⭐⭐⭐⭐⭐
Μην χάνεις τις ειδήσεις που σε ενδιαφέρουν, σε περιλήψεις στο κινητό σου! News Digest με τις σημαντικότερες ειδήσεις 3 φορές / ημέρα, ζωντανή Ροή με τη θεματολογία που σε ενδιαφέρει, Ηot Τopics από τα σημαντικότερα γεγονότα, Ροή Video και Offline πρόσβαση.

Σχόλια (0)

Κάντε Login για να αφήσετε το σχόλιό σας

 
 

Σχετικά Θέματα

    Από την ενότητα: Υγεία

    Επιστήμη

    Palo presentation