ΡΙΖΕΣ : ΤΡΕΦΟΥΝ ΤΟ ΜΙΚΡΟΒΙΩΜΑ ΤΟΥ ΕΝΤΕΡΟΥ ΜΑΣ!
Οι ταπεινές, καθημερινές ρίζες που μεγαλώνουν κάτω από το χώμα και που οι πρόγονοί μας έτρωγαν χωρίς να ξέρουν πως τρέφουν όχι μόνο το σώμα τους, αλλά και τα τρισεκατομμύρια μικρόβια που κατοικούν μέσα τους. Σήμερα ξέρουμε ότι το μικροβίωμα του εντέρου είναι ένα δεύτερο όργανο - και οι ρίζες είναι το αγαπημένο του φαγητό. Ας ξεκινήσουμε με το καρότο. Πίσω από το πορτοκαλί του χρώμα κρύβονται πρεβιοτικές ίνες, κυρίως πηκτίνη, που βοηθούν τα καλά βακτήρια να παράγουν βουτυρικό οξύ, τη βασική τροφή των εντεροκυττάρων. Το βουτυρικό ενισχύει τη φραγή του εντέρου, μειώνει τις φλεγμονές και προστατεύει από μεταβολικά νοσήματα. Όσο πιο τραγανό και ωμό το καρότο, τόσο πιο ισχυρή η δράση του στο μικροβίωμα. Δεύτερο, το ραπανάκι. Αυτή η πικάντικη μικρή ρίζα λειτουργεί σαν φυσικό αντιβιοτικό χωρίς να καταστρέφει τη μικροβιακή ισορροπία. Οι γλυκοσινολάτες του μετατρέπονται σε ισοθειοκυανικά, ενώσεις που εμποδίζουν την ανάπτυξη παθογόνων και...
ΛΕΞΕΙΣ ΚΛΕΙΔΙΑ
Palo News Digest
⭐⭐⭐⭐⭐Σχετικά Θέματα
Palo News Digest
Επιστήμη
- environment(102)
- space(0)
- Περιβάλλον(0)
- Τεχνολογία(135)
- Υγεία(502)





Σχόλια (0)
Κάντε Login για να αφήσετε το σχόλιό σας
Μπορείς να κάνεις login εδώ ή κάνε εγγραφή από εδώ.