πριν από  1 ώρα 5 λεπτά

Gnomip.gr

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ


Όταν μιλάμε για το σάκχαρο και τις αιχμές γλυκόζης, δεν έχει σημασία μόνο το τι τρώμε - αλλά και το πώς τρώμε. Επιστήμονες μελετούν πλέον τη λεγόμενη "σειροθέτηση φαγητού" ("food sequencing"), δηλαδή τη σειρά με την οποία τρώμε το φαγητό μας - μια απλή στρατηγική που μπορεί να μας βοηθήσει με τη ρύθμιση των επιπέδων σακχάρου στο αίμα. Ποιο τρόφιμο δεν πρέπει να τρώμε πρώτο; Επηρεάζει η σειρά κατανάλωσης των τροφών τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα; Νέα έρευνα δείχνει ότι η σειρά με την οποία τρώμε το φαγητό μας επηρεάζει το σάκχαρο στο αίμα αλλά και τη γενική υγεία. Η στρατηγική αυτή, γνωστή ως "σειροθέτηση φαγητού", βασίζεται στην έναρξη του γεύματος με συγκεκριμένες κατηγορίες τροφίμων και στην αποφυγή άλλων. Τα δεδομένα δείχνουν ότι αυτή η απλή αλλαγή μπορεί να μειώσει τις αιχμές γλυκόζης (δηλαδή τις απότομες αυξήσεις σακχάρου στο αίμα) μετά τα γεύματα - ένας τομέας που πλέον προσελκύει το ενδιαφέρον τόσο της επιστήμης όσο και της...

Palo News Digest

⭐⭐⭐⭐⭐
Μην χάνεις τις ειδήσεις που σε ενδιαφέρουν, σε περιλήψεις στο κινητό σου! News Digest με τις σημαντικότερες ειδήσεις 3 φορές / ημέρα, ζωντανή Ροή με τη θεματολογία που σε ενδιαφέρει, Ηot Τopics από τα σημαντικότερα γεγονότα, Ροή Video και Offline πρόσβαση.

Σχόλια (0)

Κάντε Login για να αφήσετε το σχόλιό σας

 
 

Σχετικά Θέματα

    Από την ενότητα: Υγεία
    Palo presentation