Σάκχαρο: Με ποια σειρά να τρώμε για να μην αυξηθεί απότομα η γλυκόζη
Όταν μιλάμε για το σάκχαρο και τις αιχμές γλυκόζης, δεν έχει σημασία μόνο το τι τρώμε - αλλά και το πώς τρώμε. Επιστήμονες μελετούν πλέον τη λεγόμενη "σειροθέτηση φαγητού" ("food sequencing"), δηλαδή τη σειρά με την οποία τρώμε το φαγητό μας - μια απλή στρατηγική που μπορεί να μας βοηθήσει με τη ρύθμιση των επιπέδων σακχάρου στο αίμα. Ποιο τρόφιμο δεν πρέπει να τρώμε πρώτο; Επηρεάζει η σειρά κατανάλωσης των τροφών τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα; Νέα έρευνα δείχνει ότι η σειρά με την οποία τρώμε το φαγητό μας επηρεάζει το σάκχαρο στο αίμα αλλά και τη γενική υγεία. Η στρατηγική αυτή, γνωστή ως "σειροθέτηση φαγητού", βασίζεται στην έναρξη του γεύματος με συγκεκριμένες κατηγορίες τροφίμων και στην αποφυγή άλλων. Τα δεδομένα δείχνουν ότι αυτή η απλή αλλαγή μπορεί να μειώσει τις αιχμές γλυκόζης (δηλαδή τις απότομες αυξήσεις σακχάρου στο αίμα) μετά τα γεύματα - ένας τομέας που πλέον προσελκύει το ενδιαφέρον τόσο της επιστήμης όσο και της...
ΛΕΞΕΙΣ ΚΛΕΙΔΙΑ
Πολυμέσα

Palo News Digest
⭐⭐⭐⭐⭐Σχετικά Θέματα
Palo News Digest
Επιστήμη
- environment(50)
- space(0)
- Περιβάλλον(0)
- Τεχνολογία(117)
- Υγεία(312)

Σχόλια (0)
Κάντε Login για να αφήσετε το σχόλιό σας
Μπορείς να κάνεις login εδώ ή κάνε εγγραφή από εδώ.