Σαρδέλες: Τέσσερα σημαντικά οφέλη που έχει η τακτική τους κατανάλωση
Είτε σάς αρέσουν είτε όχι, οι σαρδέλες μπορούν να ωφελήσουν την καρδιαγγειακή σας υγεία. Αυτά τα μικρά, λιπαρά ψάρια, είναι πλούσια σε θρεπτικά συστατικά, όπως ωμέγα-3 λιπαρά οξέα, βιταμίνη D και άλλα θρεπτικά συστατικά. Δείτε πώς ωφελεί την υγεία σας η τακτική κατανάλωσή τους: Μειώνουν τα τριγλυκερίδια και τη χοληστερόλη Οι σαρδέλες είναι από τις πλουσιότερες πηγές ωμέγα-3 λιπαρών οξέων και έχουν αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες. Μόνο ένα κουτί σαρδέλες (περίπου 100 γραμμάρια) παρέχει 1,6 έως 1,8 γραμμάρια ωμέγα-3 λιπαρών οξέων. Μελέτη διαπίστωσε ότι η αυξημένη πρόσληψη εικοσαπεντανοϊκού οξέος (EPA) και δοκοσαεξανοϊκού οξέος (DHA) -τα δύο πιο άφθονα λιπαρά οξέα στις σαρδέλες- συσχετίζεται με χαμηλότερο κίνδυνο καρδιαγγειακών προβλημάτων, όπως καρδιακές προσβολές και συσσώρευση πλάκας στις αρτηρίες. Τα ωμέγα-3 ωφελούν την υγεία της καρδιάς με τους παρακάτω τρόπους:Μειώνουν τα επίπεδα τριγλυκεριδίωνΜειώνουν τη φλεγμονήΒελτιώνουν την...
ΛΕΞΕΙΣ ΚΛΕΙΔΙΑ
Πολυμέσα

Palo News Digest
⭐⭐⭐⭐⭐Σχετικά Θέματα
Palo News Digest
Επιστήμη
- environment(42)
- space(0)
- Περιβάλλον(0)
- Τεχνολογία(138)
- Υγεία(291)

Σχόλια (0)
Κάντε Login για να αφήσετε το σχόλιό σας
Μπορείς να κάνεις login εδώ ή κάνε εγγραφή από εδώ.