Σέλινο: Θρεπτική αξία και οφέλη υγείας - Ποιοι πρέπει να προσέχουν
Το σέλινο (ή σέλερι) θεωρείται κυρίως μια "τροφή διαίτης", αλλά τα οφέλη του για την υγεία ξεπερνούν κατά πολύ τη φήμη του ως σνακ χαμηλών θερμίδων. Πλούσιο σε νερό, φυτικές ίνες, αντιοξειδωτικά και απαραίτητες βιταμίνες, το σέλινο υποστηρίζει την ενυδάτωση, την πέψη και τη συνολική υγεία. Αυτό το άρθρο αναλύει τη θρεπτική αξία του σέλινου (το σέλερι είναι απλά μια διαφορετική ποικιλία του ίδιου φυτού) και εξηγεί τι λέει η επιστήμη για τα κύρια οφέλη του για την υγεία.Ποια είναι η θρεπτική αξία του σέλινου; Το σέλινο έχει χαμηλές θερμίδες, αλλά παρέχει σημαντικά μικροθρεπτικά συστατικά και φυτικές ίνες. Ένα μόνο φλιτζάνι ωμό σέλινο (περίπου 100 γραμμάρια) προσφέρει τα ακόλουθα:Θρεπτικά συστατικάΠοσότητα% Ημερήσιας Συνιστώμενης Ποσότητας (ΣΗΠ)ΌφελοςΘερμίδες14<1%Πολύ χαμηλή ενεργειακή πυκνότητα, ιδανικό για τον έλεγχο του βάρουςΝερό~95 g-Υποστηρίζει την ενυδάτωσηΦυτικές ίνες1,6 g6%Προάγει την πέψη και τον κορεσμόΒιταμίνη K29...
ΛΕΞΕΙΣ ΚΛΕΙΔΙΑ
Πολυμέσα

Palo News Digest
⭐⭐⭐⭐⭐Σχετικά Θέματα
Palo News Digest
Επιστήμη
- environment(95)
- space(0)
- Περιβάλλον(0)
- Τεχνολογία(120)
- Υγεία(359)

Σχόλια (0)
Κάντε Login για να αφήσετε το σχόλιό σας
Μπορείς να κάνεις login εδώ ή κάνε εγγραφή από εδώ.