πριν από  17 ώρες 7 λεπτά

Ethnos.gr

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ


Υπάρχει κάτι στη σοκολάτα που συνδέεται βαθιά με την ανθρώπινη απόλαυση. Είτε ως μικρή καθημερινή λιχουδιά είτε ως comfort food σε δύσκολες στιγμές, λίγες τροφές προκαλούν τέτοια συναισθηματική και γευστική ανταπόκριση. Αναμενόμενο βέβαια να θεωρούμε πως η σοκολάτα μπορεί να είναι βλαβερή λόγω της υψηλής περιεκτικότητάς της σε λίπος και ζάχαρη, ιδιαίτερα σε πολλές εμπορικές εκδοχές της. Ευτυχώς, η επιστήμη μάς προσφέρει λόγους να χαμογελάμε: υπό τις σωστές συνθήκες, η σοκολάτα μπορεί να ωφελήσει όχι μόνο την καρδιά και τη διάθεσή μας, αλλά και τον πιο παραγνωρισμένο σύμμαχο της υγείας μας, το μικροβίωμα του εντέρου. Κακάο: Ένας γλυκός προβιοτικός θησαυρός Ας ξεκινήσουμε από τη βάση: το κακάο, ο ακατέργαστος και αγνός σπόρος από τον οποίο προέρχεται η σοκολάτα. Είναι γεμάτο πολυφαινόλες, φυτικές ενώσεις με αντιοξειδωτική δράση που έχουν συνδεθεί με πληθώρα οφελών για την υγεία. Πρόσφατες μελέτες δείχνουν ότι οι πολυφαινόλες του κακάο...

Palo News Digest

⭐⭐⭐⭐⭐
Μην χάνεις τις ειδήσεις που σε ενδιαφέρουν, σε περιλήψεις στο κινητό σου! News Digest με τις σημαντικότερες ειδήσεις 3 φορές / ημέρα, ζωντανή Ροή με τη θεματολογία που σε ενδιαφέρει, Ηot Τopics από τα σημαντικότερα γεγονότα, Ροή Video και Offline πρόσβαση.

Σχόλια (0)

Κάντε Login για να αφήσετε το σχόλιό σας

 
 

Σχετικά Θέματα

    Από την ενότητα: Υγεία
      Palo presentation