Σοκολάτα και Μικροβίωμα: Για το Έντερο με Αγάπη
Υπάρχει κάτι στη σοκολάτα που συνδέεται βαθιά με την ανθρώπινη απόλαυση. Είτε ως μικρή καθημερινή λιχουδιά είτε ως comfort food σε δύσκολες στιγμές, λίγες τροφές προκαλούν τέτοια συναισθηματική και γευστική ανταπόκριση. Αναμενόμενο βέβαια να θεωρούμε πως η σοκολάτα μπορεί να είναι βλαβερή λόγω της υψηλής περιεκτικότητάς της σε λίπος και ζάχαρη, ιδιαίτερα σε πολλές εμπορικές εκδοχές της. Ευτυχώς, η επιστήμη μάς προσφέρει λόγους να χαμογελάμε: υπό τις σωστές συνθήκες, η σοκολάτα μπορεί να ωφελήσει όχι μόνο την καρδιά και τη διάθεσή μας, αλλά και τον πιο παραγνωρισμένο σύμμαχο της υγείας μας, το μικροβίωμα του εντέρου. Κακάο: Ένας γλυκός προβιοτικός θησαυρός Ας ξεκινήσουμε από τη βάση: το κακάο, ο ακατέργαστος και αγνός σπόρος από τον οποίο προέρχεται η σοκολάτα. Είναι γεμάτο πολυφαινόλες, φυτικές ενώσεις με αντιοξειδωτική δράση που έχουν συνδεθεί με πληθώρα οφελών για την υγεία. Πρόσφατες μελέτες δείχνουν ότι οι πολυφαινόλες του κακάο...
ΛΕΞΕΙΣ ΚΛΕΙΔΙΑ

Palo News Digest
⭐⭐⭐⭐⭐Σχετικά Θέματα
Palo News Digest
Επιστήμη
- environment(29)
- space(0)
- Περιβάλλον(0)
- Τεχνολογία(109)
- Υγεία(333)

Σχόλια (0)
Κάντε Login για να αφήσετε το σχόλιό σας
Μπορείς να κάνεις login εδώ ή κάνε εγγραφή από εδώ.