Σολομός: Σήμερα περιέχει 50% λιγότερα ω-3 σε σχέση με το παρελθόν - Δύο καθηγητές εξηγούν γιατί συμβαίνει αυτό και πώς θα διορθωθεί
Γιατί ο σολομός που τρώμε σήμερα έχει λιγότερα ωμέγα-3 από ποτέ; Δύο καθηγητές εξηγούν, αναλύοντας τα διατροφικά του οφέλη YGEIAMOU.GR TEAM12/06/2025 07:43:01 Photo: Shutterstock Ανάμεσα στα αγαπημένα ψάρια της διατροφής μας, ο σολομός ξεχωρίζει για τα θρεπτικά του λιπαρά, κυρίως τα ωμέγα-3, τα οποία θεωρούνται απαραίτητα για την καλή λειτουργία του εγκεφάλου, την ψυχική υγεία και τη γνωστική ανάπτυξη. Ωστόσο, κάτι έχει αλλάξει τα τελευταία χρόνια: Η περιεκτικότητα του σολομού σε αυτά τα πολύτιμα λιπαρά έχει μειωθεί κατά τουλάχιστον 50% από το 2006 μέχρι το 2015. Η μείωση των ωμέγα-3 στον σολομό συνδέεται άμεσα με τη διατροφή του ψαριού. Σύμφωνα με τους Δρ. Richard Newton, Λέκτορα Υδατοκαλλιέργειας, και Δρ. Dave Little, Καθηγητή Ανάπτυξης Υδατικών Πόρων από το Πανεπιστήμιο του Stirling, και σχετικό άρθρο τους στο The Conversation, η στροφή από ιχθυέλαια σε φυτικά έλαια είναι η κύρια αιτία αυτής της αλλαγής. Ως αποτέλεσμα, ο σολομός...
ΛΕΞΕΙΣ ΚΛΕΙΔΙΑ
Πολυμέσα

Palo News Digest
⭐⭐⭐⭐⭐Σχετικά Θέματα
Palo News Digest
Επιστήμη
- environment(51)
- space(0)
- Περιβάλλον(0)
- Τεχνολογία(162)
- Υγεία(335)

Σχόλια (0)
Κάντε Login για να αφήσετε το σχόλιό σας
Μπορείς να κάνεις login εδώ ή κάνε εγγραφή από εδώ.