Είναι τελικά τα σταφύλια "superfoods"; Τι λέει η επιστήμη
Σύμφωνα με πρόσφατες μελέτες, τα σταφύλια φαίνεται πως περιέχουν πάνω από 1.600 διαφορετικές ενώσεις που δρουν συνδυαστικά για να ενισχύσουν την καρδιά, τον εγκέφαλο, το έντερο και συνολικά τον οργανισμό. Τα οφέλη τους αφορούν τη ρύθμιση της πίεσης, τον καλύτερο ύπνο, την ενίσχυση της άμυνας του οργανισμού, ακόμη και τη ρύθμιση του σακχάρου και του βάρους. Δεν είναι τυχαίο λοιπόν ότι όλο και περισσότεροι επιστήμονες τα κατατάσσουν στις πραγματικές υπερτροφές, τα λεγόμενα superfoods.Τι δείχνει η έρευνα για τα σταφύλια Σε σχετική δημοσίευση του Journal of Agricultural and Food Chemistry, του περιοδικού της Αμερικανικής Χημικής Εταιρείας, ο καθηγητής John Pezzuto του Western New England University εξηγεί πως τα σταφύλια περιέχουν γνωστές αλλά και λιγότερο διάσημες ενώσεις, όπως οι ρεσβερατρόλη και η κερσετίνη, και ομάδες όπως τα φλαβονοειδή, οι κατεχίνες και οι στιλβένες. Το εξόχως ενδιαφέρον είναι ότι αυτές οι ουσίες δεν δρουν...
ΛΕΞΕΙΣ ΚΛΕΙΔΙΑ
Τα σταφύλια αποτελούν ένα από τα πιο αγαπημένα φρούτα, καθώς συνδέονται με τον πολιτισμό, τη διατροφή και φυσικά την παραγωγή κρασιού. Πέρα από τη γεύση και τις διαφορετικές χρήσεις τους, αποτελούν ένα διατροφικό θησαυρό, καθώς περιέχουν πληθώρα θρεπτικών συστατικών που προσφέρουν πολλαπλά οφέλη στην υγεία.Συστατικά και θερμίδες Μια μερίδα περίπου 150 γραμμαρίων...
Πολυμέσα

Palo News Digest
⭐⭐⭐⭐⭐Σχετικά Θέματα
Palo News Digest
Επιστήμη
- environment(15)
- space(0)
- Περιβάλλον(0)
- Τεχνολογία(140)
- Υγεία(351)

Σχόλια (0)
Κάντε Login για να αφήσετε το σχόλιό σας
Μπορείς να κάνεις login εδώ ή κάνε εγγραφή από εδώ.