Συνδέεται τελικά η κατανάλωση κρέατος με αυξημένο κίνδυνο πρόωρου θανάτου; - Tι δείχνει νέα έρευνα
Μαρία Βασιλείου | email: [email protected] Για πολλά χρόνια η κατανάλωση κρέατος βρίσκεται στο επίκεντρο ερευνών, με πολλές να δείχνουν ότι αυξάνει τον κίνδυνο καρκίνου ή καρδιαγγειακών νοσημάτων. Ωστόσο μια νέα μεγάλη αμερικανική έρευνα έρχεται να ανατρέψει αυτή την εικόνα: Η πρόσληψη ζωικής πρωτείνης - είτε προέρχεται από κρέας, είτε από γαλακτοκομικά - δεν συνδέεται με αυξημένο κίνδυνο πρόωρου θανάτου από οποιαδήποτε αιτία, συμπεριλαμβανομένου του καρκίνου ή των καρδιαγγειακών παθήσεων. Τα αποτελέσματα δημοσιεύτηκαν στο περιοδικό Applied Physiology, Nutrition, and Metabolism. Η έρευνα βασίστηκε στο Third National Health and Nutrition Examination Survey (NHANES III), που συγκέντρωσε στοιχεία από περισσότερους από 15.000 Αμερικανούς ενήλικες την περίοδο 1988-1994. Οι συμμετέχοντες, ηλικίας 19 ετών και άνω, παρακολουθήθηκαν για 12 χρόνια ώστε να καταγραφούν οι αιτίες θανάτου. Όπως αναφέρει το Health Line, οι επιστήμονες αναγνώρισαν...
ΛΕΞΕΙΣ ΚΛΕΙΔΙΑ
Πολυμέσα

Palo News Digest
⭐⭐⭐⭐⭐Σχετικά Θέματα
Palo News Digest
Επιστήμη
- environment(13)
- space(0)
- Περιβάλλον(0)
- Τεχνολογία(118)
- Υγεία(352)

Σχόλια (0)
Κάντε Login για να αφήσετε το σχόλιό σας
Μπορείς να κάνεις login εδώ ή κάνε εγγραφή από εδώ.