πριν από  1 ημέρα 3 ώρες

Dikaiologitika.gr

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ


Ο άγνωστος αλλά καθοριστικός ρόλος της ζάχαρης των αναψυκτικών στη λειτουργία του εντέρου. Μια νέα μελέτη δείχνει ότι η ζάχαρη που περιέχουν τα αναψυκτικά μπορεί να αλλάξει τους γενετικούς διακόπτες στα βακτήρια του εντέρου και να μεταβάλει την ανοσοτροποποιητική τους συμπεριφορά. Η έρευνα του εργαστηρίου Geva-Zatorsky στο Τεχνολογικό Ινστιτούτο Technion του Ισραήλ που δημοσιεύτηκε στο Nature Communications, αποκαλύπτει πώς ένα βακτηριακό είδος, το Bacteroides thetaiotaomicron αλλάζει τον προσανατολισμό του DNA του ως απόκριση στη ζάχαρη, μια μετατόπιση που επηρεάζει τους δείκτες φλεγμονής, την ακεραιότητα του εντερικού βλεννογόνου και τη δραστηριότητα των Τ-κυττάρων (τύπος λευκών αιμοσφαιρίων). Τα βακτήρια του εντέρου είναι σημαντικά μέλη της μικροβιακής κοινότητας μέσα στο σώμα μας, δηλαδή του μικροβιώματος. Αυτά τα βακτήρια, τα οποία έχουν συνεξελιχθεί με τους ανθρώπους για γενιές, είναι τόσο απαραίτητα για την ανθρώπινη υγεία...

Palo News Digest

⭐⭐⭐⭐⭐
Μην χάνεις τις ειδήσεις που σε ενδιαφέρουν, σε περιλήψεις στο κινητό σου! News Digest με τις σημαντικότερες ειδήσεις 3 φορές / ημέρα, ζωντανή Ροή με τη θεματολογία που σε ενδιαφέρει, Ηot Τopics από τα σημαντικότερα γεγονότα, Ροή Video και Offline πρόσβαση.

Σχόλια (0)

Κάντε Login για να αφήσετε το σχόλιό σας

 
 

Σχετικά Θέματα

    Από την ενότητα: Υγεία
    Palo presentation