Τα αναψυκτικά εμποδίζουν τη "συνομιλία" των εντερικών βακτηρίων με το ανοσοποιητικό
Ο άγνωστος αλλά καθοριστικός ρόλος της ζάχαρης των αναψυκτικών στη λειτουργία του εντέρου. Μια νέα μελέτη δείχνει ότι η ζάχαρη που περιέχουν τα αναψυκτικά μπορεί να αλλάξει τους γενετικούς διακόπτες στα βακτήρια του εντέρου και να μεταβάλει την ανοσοτροποποιητική τους συμπεριφορά. Η έρευνα του εργαστηρίου Geva-Zatorsky στο Τεχνολογικό Ινστιτούτο Technion του Ισραήλ που δημοσιεύτηκε στο Nature Communications, αποκαλύπτει πώς ένα βακτηριακό είδος, το Bacteroides thetaiotaomicron αλλάζει τον προσανατολισμό του DNA του ως απόκριση στη ζάχαρη, μια μετατόπιση που επηρεάζει τους δείκτες φλεγμονής, την ακεραιότητα του εντερικού βλεννογόνου και τη δραστηριότητα των Τ-κυττάρων (τύπος λευκών αιμοσφαιρίων). Τα βακτήρια του εντέρου είναι σημαντικά μέλη της μικροβιακής κοινότητας μέσα στο σώμα μας, δηλαδή του μικροβιώματος. Αυτά τα βακτήρια, τα οποία έχουν συνεξελιχθεί με τους ανθρώπους για γενιές, είναι τόσο απαραίτητα για την ανθρώπινη υγεία...
ΛΕΞΕΙΣ ΚΛΕΙΔΙΑ
Πολυμέσα

Palo News Digest
⭐⭐⭐⭐⭐Σχετικά Θέματα
Palo News Digest
Επιστήμη
- environment(65)
- space(0)
- Περιβάλλον(0)
- Τεχνολογία(158)
- Υγεία(384)

Σχόλια (0)
Κάντε Login για να αφήσετε το σχόλιό σας
Μπορείς να κάνεις login εδώ ή κάνε εγγραφή από εδώ.