ΤΑ ΑΝΑΨΥΚΤΙΚΑ και οι 20 ΛΟΓΟΙ ΓΙΑ ΝΑ ΤΑ ΑΠΟΦΕΥΓΕΤΕ.
Δελτίο Τύπου 995 Αθήνα, 7/7/2025 Γράφει η Μαρία Παπαδοπούλου Ph. D, καθηγήτρια Πανεπιστημίου και Δ/ντρια εργαστηρίων ΠΑΚΟΕ. Η ιστορία των αναψυκτικών ξεκινά με την εφεύρεση του ανθρακούχου νερού από τον Τζόζεφ Πρίστλεϊ το 1767. Στη συνέχεια, εφευρέτες στην Ευρώπη και την Αμερική ανέπτυξαν τρόπους παραγωγής ανθρακούχων ποτών σε μεγαλύτερες ποσότητες, με την Schweppes να είναι ένα από τα πρώτα παραδείγματα. Τώρα ο όρος αναψυκτικά χρησιμοποιείται ευρέως για το χαρακτηρισμό μη αλκοολούχων ποτών, και συγκεκριμένα εκείνων που περιέχουν ζάχαρη ή άλλες γλυκαντικές ουσίες, διοξείδιο του άνθρακα ή και αρωματικά συστατικά. Μπορούν να κατηγοριοποιηθούν ως: αναψυκτικά τύπου κόλα με άρωμα και χρώμα καραμέλας, με φυσικούς χυμούς φρούτων, φυσικά χρώματα και αρώματα και με συνθετικά χρωματισμένους και αρωματισμένους χυμούς φρούτων. Σε γενικές γραμμές, τα αναψυκτικά αποτελούνται από νερό έως 98%, 1-3% υγρό διοξείδιο του άνθρακα, χυμούς φρούτων, 3-5%...
ΛΕΞΕΙΣ ΚΛΕΙΔΙΑ

Palo News Digest
⭐⭐⭐⭐⭐Σχετικά Θέματα
Palo News Digest
Επιστήμη
- environment(38)
- space(0)
- Περιβάλλον(0)
- Τεχνολογία(147)
- Υγεία(363)

Σχόλια (0)
Κάντε Login για να αφήσετε το σχόλιό σας
Μπορείς να κάνεις login εδώ ή κάνε εγγραφή από εδώ.