πριν από  5 ημέρες 16 ώρες

Ygeia-sos.gr

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ


Δελτίο Τύπου 995 Αθήνα, 7/7/2025 Γράφει η Μαρία Παπαδοπούλου Ph. D, καθηγήτρια Πανεπιστημίου και Δ/ντρια εργαστηρίων ΠΑΚΟΕ. Η ιστορία των αναψυκτικών ξεκινά με την εφεύρεση του ανθρακούχου νερού από τον Τζόζεφ Πρίστλεϊ το 1767. Στη συνέχεια, εφευρέτες στην Ευρώπη και την Αμερική ανέπτυξαν τρόπους παραγωγής ανθρακούχων ποτών σε μεγαλύτερες ποσότητες, με την Schweppes να είναι ένα από τα πρώτα παραδείγματα. Τώρα ο όρος αναψυκτικά χρησιμοποιείται ευρέως για το χαρακτηρισμό μη αλκοολούχων ποτών, και συγκεκριμένα εκείνων που περιέχουν ζάχαρη ή άλλες γλυκαντικές ουσίες, διοξείδιο του άνθρακα ή και αρωματικά συστατικά. Μπορούν να κατηγοριοποιηθούν ως: αναψυκτικά τύπου κόλα με άρωμα και χρώμα καραμέλας, με φυσικούς χυμούς φρούτων, φυσικά χρώματα και αρώματα και με συνθετικά χρωματισμένους και αρωματισμένους χυμούς φρούτων. Σε γενικές γραμμές, τα αναψυκτικά αποτελούνται από νερό έως 98%, 1-3% υγρό διοξείδιο του άνθρακα, χυμούς φρούτων, 3-5%...

Palo News Digest

⭐⭐⭐⭐⭐
Μην χάνεις τις ειδήσεις που σε ενδιαφέρουν, σε περιλήψεις στο κινητό σου! News Digest με τις σημαντικότερες ειδήσεις 3 φορές / ημέρα, ζωντανή Ροή με τη θεματολογία που σε ενδιαφέρει, Ηot Τopics από τα σημαντικότερα γεγονότα, Ροή Video και Offline πρόσβαση.

Σχόλια (0)

Κάντε Login για να αφήσετε το σχόλιό σας

 
 

Σχετικά Θέματα

    Από την ενότητα: Υγεία
    Palo presentation