Τα αναψυκτικά και οι φρουτοχυμοί με ζάχαρη είναι χειρότερα για την υγεία από τα γλυκά
Τα ευρήματα νέας ανάλυσης για τις επιδράσεις τους στον οργανισμό μας. Ο ρόλος του μεταβολισμού. Μπορεί ένα αναψυκτικό, φρουτοχυμός ή άλλο ρόφημα με ζάχαρη να είναι πιο επιβαρυντικό για την υγεία απ' ό,τι ένα γλυκό; Ναι, απαντούν επιστήμονες από τις ΗΠΑ και τη Γερμανία, οι οποίοι ανέλυσαν συνδυαστικά τα ευρήματα δεκάδων προγενέστερων μελετών. Το κλειδί βρίσκεται στον τρόπο με τον οποίο επεξεργάζεται ο οργανισμός μας τη ζάχαρη όταν βρίσκεται σε υγρή ή σε στερεή μορφή, λένε. Και τονίζουν ότι επειδή η υγρή μορφή της απορροφάται πολύ πιο γρήγορα, αυξάνει σημαντικά τον κίνδυνο αναπτύξεως τύπου 2 διαβήτη. "Η μελέτη μας είναι η πρώτη που καταδεικνύει σαφή συσχέτιση δόσης-απόκρισης ανάμεσα στην κατανάλωση διαφορετικών πηγών ζάχαρης και του κινδύνου αναπτύξεως τύπου 2 διαβήτη", δήλωσε η επικεφαλής ερευνήτρια Dr. Karen Della Corte, επίκουρη καθηγήτρια Διατροφικής Επιστήμης στο Πανεπιστήμιο Brigham Young της Γιούτα. "Δίνει επίσης έμφαση στο γιατί...
ΛΕΞΕΙΣ ΚΛΕΙΔΙΑ
Πολυμέσα

Palo News Digest
⭐⭐⭐⭐⭐Σχετικά Θέματα
Palo News Digest
Επιστήμη
- environment(32)
- space(0)
- Περιβάλλον(0)
- Τεχνολογία(154)
- Υγεία(267)

Σχόλια (0)
Κάντε Login για να αφήσετε το σχόλιό σας
Μπορείς να κάνεις login εδώ ή κάνε εγγραφή από εδώ.