Τα απλά τρόφιμα που μειώνουν σημαντικά τον κίνδυνο πρόωρου θανάτου από καρδιά
Πώς μπορούν να μας βοηθήσουν τα πλούσια σε κάλιο τρόφιμα - Πόσο μειώνουν τον κίνδυνο Η κατανάλωση τροφίμων που είναι πλούσια σε κάλιο, όπως το μπρόκολο, οι μπανάνες, το σπανάκι και ο σολομός, μπορεί να μειώνει κατά το ένα τέταρτο τον κίνδυνο σοβαρής καρδιοπάθειας, καρδιακής αρρυθμίας και θανάτου από αυτές, σύμφωνα με μία νέα μελέτη. Στη μελέτη, οι επιστήμονες εξέτασαν αν η μείωση του νατρίου (αλάτι) από το αίμα μπορεί να διαφυλάξει την καρδιαγγειακή υγεία. Όπως έδειξε, όσο υψηλότερα ήταν τα επίπεδα του καλίου το οποίο το απομακρύνει, τόσο χαμηλότερος ήταν ο κίνδυνος:Καρδιαγγειακών επεισοδίωνΝοσηλείας στο νοσοκομείοΘανάτου από κάθε αιτία "Το ανθρώπινο σώμα έχει εξελιχθεί να ακολουθεί μία διατροφή πλούσια σε κάλιο και φτωχή σε νάτριο. Αυτό τουλάχιστον ίσχυε όταν γεννιόμασταν και μεγαλώναμε σε μία εποχή που δεν υπήρχαν τυποποιημένα, επεξεργασμένα τρόφιμα", δήλωσε ο επιβλέπων ερευνητής Dr. Henning Bundgaard, καθηγητής Καρδιολογίας στο...
ΛΕΞΕΙΣ ΚΛΕΙΔΙΑ

Palo News Digest
⭐⭐⭐⭐⭐Σχετικά Θέματα
Palo News Digest
Επιστήμη
- environment(36)
- space(0)
- Περιβάλλον(0)
- Τεχνολογία(93)
- Υγεία(267)

Σχόλια (0)
Κάντε Login για να αφήσετε το σχόλιό σας
Μπορείς να κάνεις login εδώ ή κάνε εγγραφή από εδώ.